Vlad Țurcanu: Moscova are un potențial uriaș de a intimida Chișinăul pe dimensiunile economică și de securitate (Ora de Vârf)

  • 11 Ianuarie 16:05
Vlad Țurcanu: Moscova are un potențial uriaș de a intimida Chișinăul pe dimensiunile economică și de securitate (Ora de Vârf)

Autoritățile Republicii Moldova ar trebui să se aștepte la reacții de intimidare din partea Federației Ruse, după adoptarea așa numitei legi anti-propagandă, în ciuda lipsei de anvergură a acestor modificări și a eficienței lor practice, susține analistul Vlad Țurcanu.

El a remarcat, în cadrul emisiunii ”Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că această situație va fi folosită mai devreme sau mai târziu împotriva Republicii Moldova de către autoritățile rusești - fie că va fi vorba despre domeniul economic sau de cel al securității.

Federația Rusă are un potențial uriaș pentru a ne intimida pe aceste dimensiuni, fără să mai vorbim despre capacitatea sa de a-și mobiliza adepții din Republica Moldova împotriva cursului european al Republicii Moldova, de exemplu, dar nu numai atât. Când vom auzi despre niște inițiative care vor apărea fie la Comrat, fie la Tiraspol, fie la Bălți de asemenea fel, ar trebui să admitem că asemenea inițiative ar avea anumite inspirații.”

Amintim că Rusia a amenințat Republica Moldova cu ceea ce a numit „acțiuni de răspuns” la Legea anti-propagandă. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că Moscova își rezervă dreptul de a veni cu acțiuni de răspuns la promulgarea modificării Codului audiovizualului, care ar încerca să combată propaganda rusă în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
-4 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:79 %
Vint:1,5 m/s
Mie
-0 °C
Joi
-0 °C
Vin
2 °C
Sâm
3 °C
Dum
0 °C

Curs oficial BNM 08 Ianuarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6070 -0.0000
USD 17.0828 -0.0000
RON 4.4490 -0.0000
UAH 0.6096 -0.0000
RUB 0.2988 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău