Vlad Țurcanu: Majoritatea membrilor Consiliului societății civile, creat de Igor Dodon, sunt angajați politic (Ora de Vârf)

  • 14 Iunie 18:06
Vlad Țurcanu: Majoritatea membrilor Consiliului societății civile, creat de Igor Dodon, sunt angajați politic (Ora de Vârf)

Prin crearea Consiliului societății civile, președintele Igor Dodon ar vrea să dea un plus de greutate deciziilor sale, afirmă analistul politic Vlad Țurcanu. Acesta subliniază, însă, că Igor Dodon folosește impropriu noțiunea de “societate civilă” pentru că oamenii din componența acestui consiliu sunt în cvasitotalitate angajați politic, în slujba socialiștilor în primul rând.

De acum înainte ar trebui să ne așteptăm ca Igor Dodon nu-și va atribui în întregime paternitatea inițiativelor sale, ci îi va lăsa pe acești așa-ziși reprezentanți ai societății civile să le lanseze, după care să le susțină, a declarat Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

„Se pare că președintele Igor Dodon ar vrea să dea un plus de greutate deciziilor sale și ar urma să se sprijine pe acest consiliu al societății civile pe care l-a încropit în ultimele luni, totul culminând cu anunțarea componenței acestui consiliu. Am văzut acolo multe figuri apropiate de Vladimir Voronin în trecut și cu siguranță vorbim despre niște persoane care îmbrățișează politica antieuropeană și prorusă a lui Igor Dodon. De exemplu în domeniul mass-media Igor Dodon va fi sfătuit de Elena Pahomova care în ultimii ani a fost responsabilă de politica editorială a televiziunii oficioase separatiste de la Tiraspol. Și îi scria la răstimpuri discursuri fostului lider de la Tiraspol Evghenii Șevciuc și acum ar urma să prezinte ca și cum din partea societății civile tot felul de inițiative pe care să le preia Igor Dodon și să le ducă mai departe.”

Igor Dodon, care a anunțat marți crearea Consiliului societății civile, a precizat că în cadrul acestei structuri, va funcționa și o comisie pentru reforma constituțională, care va fi condusă de fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere.

În acest context, el nu a exclus și elaborarea textului unei noi Constituții „poate la anul în contextul reglementării transnistrene”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
1 °C
Ceață
Umiditate:72 %
Vint:2,1 m/s

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3450 -0.0498
USD 17.2774 -0.0166
RON 4.3890 -0.0135
UAH 0.6363 -0.0012
RUB 0.2935 0.0016
Arhivă Radio Chișinău