Vlad Țurcanu: ”Dodon își percepe funcția în scopul unor beneficii personale și de partid” (Ora de vârf)

  • 20 Martie 2017 17:42
Vlad Țurcanu: ”Dodon își percepe funcția în scopul unor beneficii personale și de partid” (Ora de vârf)

Întâlnirea dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, care a avut loc vineri, la Moscova, nu a dus nici de această dată la rezolvarea unor probleme importante pentru Republica Moldova, susține comentatorul politic Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău: 

„Dincolo de faptul că Putin l-a tratat pe Dodon ca pe un vasal, fiind obligat să-l aștepte patru ore, deși a negat că s-a întâmplat așa ceva, întâmplarea aceasta poate fi relevantă în contextul insistenței cu care Igor Dodon a ținut să meargă la Moscova, la doar două luni după precedenta întâlnirea cu Vladimir Putin. Deci, putem deduce că urgența nu era foarte mare, dacă a fost lăsat să aștepte patru ore, mai ales că s-a văzut că nici decizii spectaculoase, importante pentru Republica Moldova nu s-au luat. S-au exprimat niște doleanțe, niște rugăminți. Igor Dodon și-a cerut scuze pentru autoritățile moldovene pentru acea notă prin care oficialilor li s-a recomandat să nu meargă la Moscova, dar nu s-a ajuns la rezolvarea unor probleme esențiale în raport cu Federația Rusă. Nu au fost deblocate relațiile comerciale, nu a fost clarificată poziția rușilor în legătură cu investigarea Landromatului, nu au fost simplificate condițiile de muncă ale cetățenilor moldoveni care lucrează în Federația Rusă, doar că Dodon a rugat să fie prelungită acea perioadă de grație în care cetățenii noștri se mai pot înregistra pentru a ieși din ilegalitate. În schimb, Dodon a vorbit despre perspective, despre  un viitor parteneriat strategic, despre care nu știm ce ar presupune și în ce măsură ar fi în interesul nostru, a vorbit despre implicarea sa în rezolvarea conflictului transnistrean și așa am aflat că ar urma să se producă o întâlnire a sa cu liderul separatist de la Tiraspol. Amintind că Dodon nu a inclus în delegația sa nici un ministru, cred că suntem îndreptățiți să presupunem că el își percepe funcția pe care a obținut-o prin încălcări ale legislației, potrivit CC, în scopul unor beneficii personale și de partid. Spunem asta, pentru că promovarea unor interese naționale, în toată lumea, se face prin implicarea tuturor instituțiilor relevante, nu prin acțiuni solitare îndoielnice”, a declarat Vlad Țurcanu.

Amintim că președintele Igor Dodon s-a aflat la Moscova în perioada 16 – 18 martie, în a doua sa vizită în Federația Rusă, după ce a efectuat prima deplasare oficială în străinătate la Moscova pe 17 și 18 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
22 °C
Vin
15 °C

Curs oficial BNM 27 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7119 -0.0000
USD 16.8184 -0.0000
RON 4.2607 -0.0000
UAH 0.6438 -0.0000
RUB 0.2743 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău