Vlad Țurcanu, despre referendumul de demitere a președintelui: Mihai Ghimpu încearcă să profite de revolta populară

  • 18 Mai 2017 17:47
Vlad Țurcanu, despre referendumul de demitere a președintelui: Mihai Ghimpu încearcă să profite de revolta populară

Prin referendumul de demitere a președintelui, Partidul Liberal vrea se să se situeze în fruntea revoltei unei părți a populației împotriva devierilor lui Igor Dodon, susține comentatorul politic Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, potrivit comentatorului, această acțiune este și o ripostă a PL la inițiativa de organizare a unui referendum de demitere a primarului liberal Dorin Chirtoacă.

„Singurul calcul politic viabil al lui Mihai Ghimpu din punctul meu de vedere este acela de a se situa în fruntea revoltei populare împotriva lui Igor Dodon, care i-a tratat fără menajamente pe aceia care gândesc altfel decât tabăra sa. Cetățenii moldoveni, sute de mii, presupun că sunt nemulțumiți de modul în care face politică Igor Dodon, se afișează ca o slugă alături de Vladimir Putin, vorbește întruna împotriva Europei. Mihai Ghimpu încearcă să profite de o asemenea revoltă populară, deocamdată surdă, și încearcă să reiasă dintr-o situație de facto în care se găsește domnia sa și PL. Este strâns ca într-o menghină de CNA, prin arestarea unor miniștri și viceprimari ai PL, este și conștient de imposibilitatea de a se lupta cu PD, iar ca să aibă o șansă în alegerile parlamentare, tema predilectă a PL poate fi doar lupta împotriva lui Igor Dodon”, a declarat Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu a atenționat că, deși acțiunile lui Igor Dodon sunt contestate de o mare parte a societății, el s-ar putea folosi de această inițiativă pentru a-și crește ratingul. Totodată, acesta este susținut de presa rusească, dominantă din RM, iar PD nu-l deranjează pe Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
21 °C
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,6 m/s
Mar
18 °C
Mie
19 °C
Joi
20 °C
Vin
13 °C
Sâm
10 °C

Curs oficial BNM 23 Aprilie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2560 -0.0610
USD 16.4677 0.0400
RON 4.3476 -0.0146
UAH 0.6290 0.0026
RUB 0.2681 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău