UPDATE | Europarlamentar: 100 de milioane EURO pentru R.Moldova vor fi totuși discutate astăzi în Parlamentul European

  • 16 Mai 18:22
UPDATE | Europarlamentar: 100 de milioane EURO pentru R.Moldova vor fi totuși discutate astăzi în Parlamentul European

În timp ce unele instituții de media anunță că parlamentarii europeni ar fi amânat plata pentru asistența acordată Moldovei, vicepreședinta grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Norica Nicolai, declară pentru Radio Chișinău că acest subiect ar fi rămas pe agenda ședinței și va fi discutat în această seară.

Astăzi urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor, între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amânate pentru cel puțin o lună, scrie Radio Europa Liberă.

Parlamentarul lituanian Petras Autrevicius a declarat Europei Libere astăzi că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

Totodată, solicitată de Radio Chișinău, Norica Nicolai ne-a spus că:

„În această seară urmează să fie dezbătut acest subiect, iar votul privind alocarea asistentei de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova urmează să se producă miercuri, 17 mai. Știu de această propunere a eurodeputatului lituanian, Petras Austrevicus, el este raportor pentru Republica Moldova și este printre cei ce susțin formula amânării asistenței financiare. Dar decizia va fi luată după dezbaterile care urmează să aibă loc în această seară. Este o chestiune separată ce face parte din acordarea asistenței multianuale acordată de UE.”

În ianuarie, Comisia Europeana a decis să acorde Moldovei un ajutor de 100 de milioane de euro în granturi și împrumuturi, ca parte a noului program de asistență macro-financiara pentru Moldova.

Potrivit corespondenților Europei Libere, mai mulți deputați ai Partidului Democrat din Moldova s-au aflat astăzi la Parlamentul European încercând să-i convingă pe reprezentanții partidelor de centru-dreapta – PPE și ALDE – să renunțe la propunerea de amânare a ajutorului financiar pentru Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
1 °C
Cer fragmentat
Umiditate:74 %
Vint:2,6 m/s
Sâm
5 °C
Dum
7 °C
Lun
9 °C
Mar
2 °C

Curs oficial BNM 24 Noiembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6185 0.1028
USD 17.4047 -0.0511
RON 4.4286 0.0174
UAH 0.6477 -0.0062
RUB 0.2979 0.0010
Arhivă Radio Chișinău