Un șef de poliție riscă să-și piardă funcția, după ce și-a petrecut vacanța cu Igor Dodon pe muntele Athos

  • 08 August 17:34
Un șef de poliție riscă să-și piardă funcția, după ce și-a petrecut vacanța cu Igor Dodon pe muntele Athos Sursa: Facebook.com/Igor Dodon

Vacanța alături de președintele țării ar putea să-i aducă neplăceri. Șeful Inspectoratului de Poliție din Tighina, Pavel Voicu, risca să-și piardă funcția după ce a fost surprins alături de Igor Dodon, pe muntele Athos. Polițistul apare îmbrăcat în haine cu însemnele unei campanii, inițiate de socialiști. Tocmai din această cauză, conducerea Inspectoratului General de Poliție s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu pentru a vedea dacă, prin comportamentul său, Voicu a comis vreo abatere disciplinară. În prezent, acesta se află în concediu și nu a putut fi contactat pentru a oferi o reacție.

Legea spune că polițiștii nu au dreptul să fie membri de partid, să facă parte din organizații social-politice și nici să facă propagandă în favoarea acestora. Astfel, când au văzut că șeful poliției din Tighina, Pavel Voicu, apare îmbrăcat în haine cu simbolurile campaniei Iubesc Moldova, superiorii lui s-au autosesizat. Au inițiat o anchetă de serviciu pentru a vedea dacă acesta a încălcat sau nu legislația, notează Tv8.md.

„În privința domnului Pavel Voicu, șef al IP Bender, va fi demarată o verificare de către Serviciul Protecției Interne și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne. Procedura de verificare va demara odată cu ieșirea la serviciul din concediul anual al domnului Voicu”, a menționat Natalia Bucur-Bandas, ofițer de presă al IGP.

Dacă se va constata că Pavel Voicu a încălcat legislația, el riscă, printre altele, mustrare, retrogradare în funcție sau chiar concediere.

Am solicitat o reacție din partea președinției pentru a ne spune ce căuta polițistul în compania lui Igor Dodon, dar, până la aceasta oră, nu am obținut vreun răspuns. Nici Pavel Voicu, în prezent aflat în concediu, nu a fost de găsit pentru a ne oferi un comentariu.

Polițistul a ajuns în vizorul opiniei publice în urma violențelor din 7 aprilie 2009. Anterior, presa scria că, fiind în funcția de comisar al Sectorului Botanica, ar fi fost implicat în reținerea, maltratarea și torturarea tinerilor, lucru dezmințit de acesta. Ulterior, în anul 2011 Voicu a fost avansat în funcție și numit comisar al Raionului Cimișlia, iar la începutul anului trecut a devenit șef al Inspectoratului de Poliție din Tighina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
12 °C
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,5 m/s
Vin
17 °C
Sâm
21 °C
Dum
21 °C
Lun
26 °C

Curs oficial BNM 24 August 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0704 0.0605
USD 17.8820 0.0074
RON 4.5946 0.0124
UAH 0.6993 -0.0024
RUB 0.3025 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău