Un deputat în Parlamentul de la București cere ca socialiștilor de la Chișinău să le fie retrasă cetățenia română

  • 07 Decembrie 2017 14:22
Un deputat în Parlamentul de la București cere ca socialiștilor de la Chișinău să le fie retrasă cetățenia română

Deputatul de la București Constantin Codreanu le-a solicitat ministrului Justiției al României, Tudorel Toader, și ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, prezentarea de informații privind depunerea cererilor de renunțare la cetățenia română de către parlamentarii PSRM Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi.

„Cei 6 deputați socialiști (din 24 aleși) au promovat constant și promovează fățiș o linie ideologică antiromânească, repudiind deținerea cetățeniei române, obținută prin redobândire, de către cetățeni ai Republicii Moldova și dedându-se unor declarații publice sau gesturi românofobe. În aceste condiții, este clar că acești 6 deputați socialiști nu sunt devotații patriei și poporului român și nu apără drepturile și interesele naționale, încălcând jurământul depus. De asemenea, atât în campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, cât și după alegeri, președintele PSRM, Igor Dodon, devenit între timp președinte al Republicii Moldova, a declarat în repetate rânduri că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta”, se arată în scrisoarea trimisă de Codreanu celor doi miniștri, transmite InfoPrut.ro

Miniștrii Tudorel Toader și Teodor Meleșcanu au fost solicitați să-i transmită punctual președintelui Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării următoarele clarificări:

  1. Dacă cetățenii profitori și sperjuri Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi au depus sau nu la Autoritatea Națională pentru Cetățenie sau la oficiile consulare ale României cereri de renunțare la cetățenia română.
  2. În cazul în care asemenea cereri au fost depuse, care este stadiului examinării lor în fiecare caz aparte, conform procedurilor stabilite de legile României.
  3. Consideră sau nu Ministerul Justiției necesară completarea legislației în vigoare cu prevederi despre sancțiunile aplicabile cazurilor de sperjur la dobândirea cetățeniei române sau asimilarea cazurilor de sperjur dovedit cu prezentarea de informații premeditat false (mijloc fraudulos)?

Constantin Codreanu a ținut să puncteze că „socialiștii antiromâni de la Chișinău, depunători de jurăminte mincinoase, trebuie să rămână fără cetățenia română. Mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întâmpla”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
23 °C
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
22 °C
Vin
15 °C

Curs oficial BNM 28 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7344 0.0225
USD 16.8534 0.0350
RON 4.2636 0.0029
UAH 0.6443 0.0005
RUB 0.2721 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău