Ucraina ar putea să nu îl extrădeze pe Mihail Saakaşvili

  • 13 Septembrie 15:13
Ucraina ar putea să nu îl extrădeze pe Mihail Saakaşvili

Ministrul adjunct al justiției din Ucraina, Denis Cernişov, a declarat că partea ucraineană ar putea să nu îl extrădeze în Georgia pe fostul preşedinte Mihail Saakașvili, atât timp cât instanța georgiană nu ia o decizie în cazul său.

"Încă nu s-a întâmplat nimic în Ucraina, cu excepția faptului că Saakașvili a traversat frontiera. Documentele primite de Ministerul Justișiei şi Procuratura Generală din Ucraina în ceea ce privește cazul domnului Saakașvili demonstrează faptul că în Georgia există o cauză penală împotriva acestuia. Acest lucru nu reprezintă un pas în efectuarea extrădării, iar Ministerul Justiției nu participă la această etapă.

În cazul în care Saakașvili ar fi fost deja condamnat în Georgia, această etapă ar fi o prerogativă parțială şi pentru Ministerul Justiției" - a explicat oficialul ucrainean.

Întrebat dacă este posibil ca Ucraina să nu îl extrădeze pe Saakașvili, atat timp când nu există o hotărâre judecătorească în cazul său, Cernişov a răspuns afirmativ.

Amintim că autoritățile ucrainene l-au informat oficial, marți, pe fostul președinte georgian Mihail Saakașvili că este acuzat de trecerea ilegală a frontierei. Documentul în acest sens i-a fost înmânat la Lviv, unde Saakașvili s-a întâlnit cu oficiali ai poliției și grănicerilor. Fostul lider al Georgiei, devenit apatrid după ce preşedintele Petro Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană, a intrat în Ucraina duminică, după ce susținătorii săi au forțat un cordon de militari și l-au tras pe teritoriul ucrainean, în contextul în care autoritățile de la Kiev îi interziseseră accesul în ţară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
17 °C
Cer fragmentat
Umiditate:48 %
Vint:1 m/s
Joi
21 °C
Vin
17 °C
Sâm
17 °C
Dum
18 °C
Lun
18 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1595 0.0710
USD 17.6483 0.0120
RON 4.6000 0.0144
UAH 0.6756 0.0019
RUB 0.3040 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău