Turneul Pianul Călător se prelungește, la cererea publicului

  • 16 Mai 2017 11:33
Turneul Pianul Călător se prelungește, la cererea publicului

Turneul Pianul Călător, ajuns la a VII-a ediţie, se prelungește, la cererea publicului, cu alte două localităţi, îmbogăţind programul dens de concerte şi recitaluri pe care Horia Mihail îl are în această primăvară, transmite Rador.

După ce Horia Mihail a susţinut mai multe recitaluri, în localitaţi din Moldova şi Transilvania, dar şi la Bucureşti, la Sala Radio, pianul a părăsit sediul Radio România şi a plecat alături de artist prin oraşe în care nu se găsesc piane de concert.

Pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă, pianul cu care Horia Mihail a călătorit a rămas pentru următorii ani la Caracal, în urma recitalului pe care pianistul l-a susţinut la Teatrul Naţional, pe 27 aprilie.

Peste tot pianistul a fost primit cu mult entuziasm, iar ecourile acestui turneu au făcut ca spectatorii din alte două oraşe să dorească să îl asculte. Astfel turneul se prelungeşte cu un recital la Galaţi, pe 19 mai, şi unul la Dumbrăveni, pe 27 mai.

"Este o premieră în istoria turneului ca el să fie prelungit la cererea publicului. Desigur mă bucur şi sunt onorat. Este o muzică atât de frumoasă! Cele 36 de valsuri pe care le prezint în acest turneu sunt atât de diferite unele faţă de celelalte. E o lume cu totul şi cu totul aparte, lume ce îmi place foarte mult şi mi-am dat seama, în cele 16 recitaluri din acest turneu, că şi publicul reacţionează extrem de bine la această muzică. M-am bucurat de sălile pline, de reacţiile foarte bune, de tot ceea ce s-a întâmplat şi merg să mai cânt cu drag şi spectatorilor din cele două oraşe adăugate", a afirmat Horia Mihail.

Spectatorii şi-au exprimat peste tot încântarea: "Horia Mihail este spectaculos, este un pianist care transmite multă emoţie, este talentat, este sensibil, sincer şi cred că asta îl diferenţiază de mulţi alţi pianişti, faptul că această sinceritate se simte în interpretările lui"; "Este inedit concertul, nu am participat niciodată, doar am ascultat acasă, în privat. Aştept cu mare interes şi sper să îmi mai cultiv gustul pentru pian cu ocazia asta"; "Este prima dată când particip la un astfel de eveniment. Mă bucur că îl avem ca oaspete pe Horia Mihail. Ne va încânta atât auzul cât şi sufletul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
14 °C
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,97 m/s
Mie
17 °C
Joi
19 °C
Vin
20 °C
Sâm
13 °C
Dum
13 °C

Curs oficial BNM 22 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6333 -0.0106
USD 16.7050 0.0309
RON 4.2473 0.0061
UAH 0.6409 0.0031
RUB 0.2685 0.0004
Arhivă Radio Chișinău