Tinerii care provin din familii de cadre didactice vor fi înmatriculați fără concurs la facultățile cu profil pedagogic

  • 18 Mai 18:54
Tinerii care provin din familii de cadre didactice vor fi înmatriculați fără concurs la facultățile cu profil pedagogic

Tinerii care provin din familii de cadre didactice vor fi înmatriculați în afara concursului, la facultățile cu profil pedagogic, la locurile cu finanțare din buget, potrivit regulamentului de admitere făcut public de Ministerul Educației. 

De asemenea, vor avea prioritate candidații cu recomandări la studii eliberate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului. Odată înmatriculați, aceștia vor beneficia de cămin pe parcursul întregii perioade de studii, bursă majorată și angajare în câmpul muncii după absolvire.

Vor mai avea dreptul să fie înmatriculați în afara concursului și deținătorii premiilor de gradul I-III, obținute în ultimii trei ani la olimpiadele internaționale și naționale, la competițiile sportive europene și mondiale, în corespundere cu rigorile stabilite. 

O noutate pentru această sesiune este faptul că înscrierea la concurs se poate face în numele candidatului, de către o altă persoană, în baza de procură. Totodată, universitățile pot prevedea înscrierea/preînscrierea online la concursul de admitere.   

Sesiunea de admitere 2017 se va desfășura în perioada 24 iulie – 9 august curent. Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere concomitent la mai multe specialități din diverse domenii de formare profesională, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor fi înmatriculați la o singură specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune documentele în original, în termenele stabilite.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
17 °C
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mie
13 °C
Joi
10 °C
Vin
9 °C
Sâm
9 °C
Dum
7 °C

Curs oficial BNM 27 Septembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7918 -0.1668
USD 17.6335 -0.0195
RON 4.5206 -0.0388
UAH 0.6683 -0.0026
RUB 0.3062 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău