Strategia secretă a liberalilor: Munteanu – primar, Chirtoacă – lider al PL (Revista presei)

  • 06 Decembrie 2017 09:45
Strategia secretă a liberalilor: Munteanu – primar, Chirtoacă – lider al PL (Revista presei)

Revista presei din 6 decembrie 2017

Strategia secretă a liberalilor: Munteanu – primar, Chirtoacă – lider al PL, titrează portalul Tribuna. Autorul articolului care face trimitere la spusele unui deputat,această strategie ar putea da un dublu efect: PL îşi va păstra Primăria şi va obţine şansa reală de a se relansa în politica moldovenească. Iar Dorin Chirtoacă ar urma să vină în funcţia de Preşedinte al PL. Astfel, Munteanu ar urma să joace în continuare rolul pe care l-a jucat Chirtoacă, iar Chirtoacă – rolul pe care l-a jucat Mihai Ghimpu. Dar acestea sunt doar calculele şi opinia unui deputat, care, posibil, nimic în comun nu au cu ceea ce gândesc liberalii, scrie Trinuna.

Un dosar penal ar fi fost deschis pe numele șefului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, scrie Unimedia, citand rosbalt.ru. Potrivit publicației, politicianului i se încriminează că ar fi săvârșit mai multe crime deosebit de grave. Comisia de Investigații a Federației Ruse a decis să îl acuze de asasinare pe liderul partidului de guvernământ din Republica Moldova în absența sa. Astfel, instanța a depus o cerere pentru arestarea acestuia, scrie rosbalt.ru.

Maia Sandu are întrebări în privința ACORDURILOR semnate între Chișinău și Tiraspol: „Unde mergem? Asta înseamnă federalizare?” se întreabă liderul PAS citată de Ziarul Național.  Președinta PAS a analizat acordurile semnate între Chișinău și Tiraspol și este  nedumerită de faptul că a fost acceptată confirmarea de către autoritățile de la Chișinău a diplomelor eliberate de universitățile din stânga Nistrului, fără ca să existe un minim control asupra procesului educațional. Dacă se face atestarea programelor de către o agenție de asigurare a calității recunoscută la nivel european, atunci și Ministerul Educației poate să pună ștampila pe diplomele eliberate la Tiraspol, afirmă Maia Sandu. De asemenea, lidera PAS nu consideră că ar fi o realizare faptul că cetățenii R. Moldova vor avea acces la terenurile lor agricole, aflate pe teritoriul controlat de Tiraspol. Politiciana nu este de acord cu faptul că s-a promis anularea dosarelor penale ale unor persoane cu funcții de răspundere la Tiraspol. Asta înseamnă că autoritățile de la Chișinău recunosc că va exista imixtiune în justiție și se vor anula aceste dosare, consider Maia Sandu.

Și ZDG publică un articol referitor la cum au decurs negocierile de la Viena dintre Moldova și autoproclamata RMN. Este un teatru al absurdului”, a declarat unul dintre participanți. „E o mișcare înainte, care nu a existat 10-15 ani”, susține altul. Vicepremierul Gheorghe Balan a declarat că fără rezolvarea acestor probleme este imposibilă reintegrarea Transnistriei în componența Moldovei. Cu toate acestea, problema principală cu privire la statutul regiunii în componența statului unitar a rămas neatinsă.

În timp ce unii moldoveni îşi construiesc case luxoase muncind peste hotare, alții spun că şi le ridică doar din salariile lunare mizere, scrie Timpul.  Ziarul observă că în cea mai săracă țară din Europa, unii cetăţeni mor de foame, iar alții se scaldă într-un lux ieșit din comun. Dovadă sunt casele mari și mașinile scumpe pe care le au moldovenii. TIMPUL a vizitat unul dintre satele cu cele mai impunătoare locuinţe din R. Moldova, încercând să afle din ce surse proprietarii acestora îşi permit să trăiască aidoma boierilor. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:38 %
Vint:4,1 m/s
Mie
18 °C
Joi
20 °C
Vin
20 °C
Sâm
13 °C
Dum
13 °C

Curs oficial BNM 22 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6333 -0.0106
USD 16.7050 0.0309
RON 4.2473 0.0061
UAH 0.6409 0.0031
RUB 0.2685 0.0004
Arhivă Radio Chișinău