Serghei Lavrov susține că nu vede nimic secret în relatările presei despre discuția sa cu Donald Trump

  • 18 Mai 2017 17:43
Serghei Lavrov susține că nu vede nimic secret în relatările presei despre discuția sa cu Donald Trump

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că nu vede ''niciun secret'' în relatările presei americane despre presupusele amenințări de securitate ale Statului Islamic care i-ar fi fost divulgate de președintele american Donald Trump săptămâna trecută, transmite Reuters.

''Din câte îmi aduc aminte, în urmă cu o lună sau două, administrația Trump a interzis laptopurile din șapte țări din Orientul Mijlociu, iar aceasta a fost pusă în legătură directă cu o amenințare teroristă'', le-a declarat Lavrov reporterilor la Nicosia, prin interpret.

''Dacă despre asta vorbiți, nu văd niciun secret aici'', a adăugat ministrul rus, în primele sale comentarii pe acest subiect după întrevederea avută cu Trump la Casa Albă și controversa care i-a urmat.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informații secrete șefului diplomației ruse, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziția Congresului SUA transcrierea discuției purtate de cei doi.

Lavrov a amintit o glumă care circula în epoca sovietică, când existau două mari cotidiene — Pravda (în traducere, ''adevăr'') și Izvestia (în traducere, ''știre''). Adevărul, spunea gluma, nu este știre, iar Știrea nu este adevărată. ''Sincer, trăiesc cu impresia că multe media din SUA funcționează în acest spirit'', a comentat Lavrov.

Oficiali americani au declarat luni că președintele american i-a divulgat ministrului rus de externe Serghei Lavrov informații clasificate despre o operațiune planificată a grupării Statul Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:38 %
Vint:4,1 m/s
Mie
18 °C
Joi
20 °C
Vin
20 °C
Sâm
13 °C
Dum
13 °C

Curs oficial BNM 22 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6333 -0.0106
USD 16.7050 0.0309
RON 4.2473 0.0061
UAH 0.6409 0.0031
RUB 0.2685 0.0004
Arhivă Radio Chișinău