Serghei Lavrov susține că nu vede nimic secret în relatările presei despre discuția sa cu Donald Trump

  • 18 Mai 17:43
Serghei Lavrov susține că nu vede nimic secret în relatările presei despre discuția sa cu Donald Trump

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că nu vede ''niciun secret'' în relatările presei americane despre presupusele amenințări de securitate ale Statului Islamic care i-ar fi fost divulgate de președintele american Donald Trump săptămâna trecută, transmite Reuters.

''Din câte îmi aduc aminte, în urmă cu o lună sau două, administrația Trump a interzis laptopurile din șapte țări din Orientul Mijlociu, iar aceasta a fost pusă în legătură directă cu o amenințare teroristă'', le-a declarat Lavrov reporterilor la Nicosia, prin interpret.

''Dacă despre asta vorbiți, nu văd niciun secret aici'', a adăugat ministrul rus, în primele sale comentarii pe acest subiect după întrevederea avută cu Trump la Casa Albă și controversa care i-a urmat.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informații secrete șefului diplomației ruse, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziția Congresului SUA transcrierea discuției purtate de cei doi.

Lavrov a amintit o glumă care circula în epoca sovietică, când existau două mari cotidiene — Pravda (în traducere, ''adevăr'') și Izvestia (în traducere, ''știre''). Adevărul, spunea gluma, nu este știre, iar Știrea nu este adevărată. ''Sincer, trăiesc cu impresia că multe media din SUA funcționează în acest spirit'', a comentat Lavrov.

Oficiali americani au declarat luni că președintele american i-a divulgat ministrului rus de externe Serghei Lavrov informații clasificate despre o operațiune planificată a grupării Statul Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
17 °C
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mie
13 °C
Joi
10 °C
Vin
9 °C
Sâm
9 °C
Dum
7 °C

Curs oficial BNM 27 Septembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7918 -0.1668
USD 17.6335 -0.0195
RON 4.5206 -0.0388
UAH 0.6683 -0.0026
RUB 0.3062 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău