România și Republica Moldova colaborează pentru a atrage turiști

  • 13 Martie 10:51
România și Republica Moldova colaborează pentru a atrage turiști

România şi Republica Moldova îşi unesc forţele pentru a atrage turişti străini. Cu vinuri bune pe o parte a graniţei şi locuri pitoreşti pe alta, ambele ţări ar avea de câştigat. În schimb, Ungaria mizează pe vizitatorii asiatici, atraşi cu SPA-uri şi cluburi de noapte, iar vecinii bulgari - pe frumuseţea plajelor sălbatice.

Stanislav Rusu, director general al Agenției de Turism din Republica Moldova: „Ne propunem pentru următorii doi ani un plan destul de ambiţios. Drumul mănăstirilor, drumul vinului, deci rutele gastronomice, drumul fortăreţelor, care, precum ştim, ele au fost la hotarele Voievodatului Moldovenesc de pe timpuri şi, în acest caz, ne străduim să facem nişte pachete comune ca acei turişti care vizitează România să viziteze şi Republica Moldova pe o perioadă de două zile”, transmite Digi24.

Toate detaliile acestei colaborări dintre România şi Moldova urmează să fie puse la punct la începutul lunii viitoare, atunci când ministrul Turismului de la noi din ţară, Mircea Dobre, va participa la Târgul de profil de la Chişinău.

Reporter: De când vor fi disponibile aceste pachete?

Stanislav Rusu, dir. gen. Agenţia Turismului din Rep. Moldova: „Ne propunem din primăvară.”

În timp ce Moldova promovează turismul viticol şi bomboanele Bucuria, bulgarii au venit la Târgul Internaţional de la Berlin cu oferte în care sunt prezentate locuri mai puţin cunoscute de turişti.

Julia Atanasova, reprezentant Ministerul Turismului Bulgaria: „În nordul Bulgariei, la Varna şi Kavarna poţi găsi plaje sălbatice, la fel ca şi la sud de Sozopol. Punem accentul pe vacanţele de vară, pentru că asta caută cel mai mult turiştii nemţi în Bulgaria.”

Ungaria şi-a propus ca în viitorul apropiat să atragă turişti din China şi din Europa de Est.

Peter Princzinger, Agenţia de Turism a Ungariei: „Este foarte important pentru Ungaria să fie aici la Berlin, la ITB, pentru că trebuie să promovăm atracţiile noastre, moştenirea culturală, oraşele noastre şi, bineînţeles, zona rurală.”

Peste 110.00 de expozanţi, din 180 de ţări şi-au dat întâlnire săptămâna aceasta la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, iar România este reprezentată de 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
29 °C
Cer fragmentat
Umiditate:54 %
Vint:4,1 m/s
Mie
22 °C
Joi
23 °C
Vin
28 °C
Sâm
27 °C
Dum
22 °C

Curs oficial BNM 27 Iunie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4655 0.0219
USD 18.3078 -0.0003
RON 4.4750 0.0027
UAH 0.7025 -0.0007
RUB 0.3100 0.0030
Arhivă Radio Chișinău