România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne

  • 17 Mai 18:48
România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne

România şi Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne de bovine, ovine şi pasăre, dar şi de lucernă şi furaje prelucrate, în condiţiile în care, până în prezent, au fost agreate de către cele două părţi certificatele sanitare veterinare pentru exportul de bovine şi ovine.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA0, remis AGERPRES, preşedintele instituţiei, Geronimo Brănescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesaţi de domeniul agroalimentar.

Oamenii de afaceri saudiţi au venit în România pentru a stabili relaţii comerciale cu operatori economici din sectorul creşterii animalelor (bovine şi ovine).

ANSVSA a iniţiat demersurile pentru deschiderea exportului de animale şi produse de origine animală către Arabia Saudită la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, când, o delegaţie condusă de preşedintele Autorităţii s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor, Mediului şi Agriculturii, ai Autorităţii pentru Alimente şi Medicamente, dar şi cu vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi reprezentanţi ai oamenilor de afaceri interesaţi de domeniul agroalimentar.

Ca urmare a celor agreate, în luna septembrie, o delegaţie de experţi saudiţi a derulat o misiune de evaluare a activităţii serviciilor veterinare din România în domeniul supravegherii şi controlului bolilor la rumegătoare, precum şi a condiţiilor de bunăstare şi biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine şi caprine. 

La şedinţa finală de evaluare a rezultatelor misiunii s-a concluzionat de către partea saudită că România întruneşte condiţiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea şi biosecuritatea din exploataţiile comerciale şi centrele de colectare animale vii, pentru demararea activităţilor comerciale de export de rumegătoare din România în Regatul Arabiei Saudite.

În paralel, au continuat discuţiile tehnice între instituţiile omoloage asupra propunerilor de certificate sanitare veterinare, în vederea stabilirii condiţiilor sanitare veterinare pentru exportul din România în Arabia Saudită. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
11 °C
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1 m/s
Vin
21 °C
Sâm
19 °C
Dum
15 °C
Lun
17 °C

Curs oficial BNM 24 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6590 -0.1109
USD 16.7833 0.0461
RON 4.2456 -0.0300
UAH 0.6435 0.0010
RUB 0.2721 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău