România | Liderul PSD Liviu Dragnea, urmărit penal pentru abuz în serviciu și fraudare de fonduri

  • 14 Noiembrie 09:22
România | Liderul PSD Liviu Dragnea, urmărit penal pentru abuz în serviciu și fraudare de fonduri

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri pentru lucrări de reabilitare a unor drumuri judeţene.

DNA precizează că acest nou dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă - OLAF- din septembrie anul trecut şi că mai sunt urmărite penal alte opt persoane. Într-un comunicat, OLAF confirmă că a găsit dovezi privind falsificarea de documente şi recomandă recuperarea prejudiciului estimat la 21 de milioane de euro. Grupul infracţional organizat ar fi acţionat, între altele, pentru privatizarea societăţii pe acţiuni Tel Drum şi transferarea ei din proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman în sfera de influenţă şi control a lui Liviu Dragnea, prin persoane interpuse. Liviu Dragnea neagă aceste fapte.

„Resping categoric toate acuzaţiile. Ceea ce spun de ani de zile şi anume că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială, menţin. În rest, o să vedem în perioada următoare pe ce se bazează aceste afirmaţii. Am avut o discuţie astăzi de dimineaţă cu domnul Tăriceanu, m-a sunat după ce am ajuns la Camera Deputaţilor şi mi-a cerut, mi-a zis să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm coaliţia. Eu cred că nu este afectată. Sunt afectat eu”, a declarat Liviu Dragnea.

Atât PNL cât şi USR consideră că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor din cauza problemelor pe care le are în justiţie. Consilierul onorific al premierului - Gheorghe Piperea - a apreciat şi el că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze pentru a-şi putea proba nevinovăţia. Ulterior, şi-a anunţat el însuşi demisia, dar a precizat că nici premierul şi nici un alt membru al partidelor de la guvernare nu i-au cerut acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri * Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
2 °C
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Dum
2 °C
Lun
1 °C
Mar
1 °C
Mie
0 °C
Joi
1 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7556 -0.0000
USD 17.6425 -0.0000
RON 4.4747 -0.0000
UAH 0.6663 -0.0000
RUB 0.2942 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău