Rogozin, din nou la rampă: Americanii vor pregăti la Bulboaca diversioniști pentru un război cu Transnistria

  • 07 August 16:04
Rogozin, din nou la rampă: Americanii vor pregăti la Bulboaca diversioniști pentru un război cu Transnistria

Declarat recent persoană indezirabilă în Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin încearcă să strecoare ideea că SUA ar intenționa să pregătească diversioniști și trupe cu destinație specială, în eventualitatea unui nou conflict militar în Transnistria. El face această concluzie în pornind de la o știre difuzată de „Russia Today” care susține că Forțele Navale americane ar fi anunțat o licitație pentru construcția unor obiective de infrastructură pe poligonul de la Bulboaca.

„Proiectarea și construcția unor obiective pentru pregătirea unor operațiuni militare în condiții urbane”, citează Rogozin din această știre, adăugând: „americanii încep pregătirea diversioniștilor și trupelor cu destinație specială ale Republicii Moldova pentru un eventual conflict cu Transnistria”.

Potrivit „Russia Today”, Marina Statelor Unite ar fi în căutarea unui antreprenor care să ridice la baza de instruire militară a Armatei Naționale de la Bulboaca, „care se află la doar câteva zeci de kilometri de la Tiraspol”, a 8 clădiri noi. Printre acestea, în mod obligatoriu, una de birouri, una de locuințe și un hotel, dar și o școală, un atelier auto și un centru comercial.

Valoarea contractului variază între 100 de mii și 250 de mii de dolari, precizează sursa citată.

Postul rusesc de televiziune nu precizează sursa acestor informații, amintind doar că pe 5 august la Bulboaca s-a încheiat exercițiul moldo-american „Dragoon Pioneer 2017” și că săptămâna trecută în Republica Moldova s-a aflat comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa, general-maiorul John Gronski.

De asemenea, „Rusia Today” menționează că președintele Igor Dodon le-a declarat jurnaliștilor ruși că se va opune planurilor Forțelor Navale ale Statelor Unite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
13 °C
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,1 m/s
Vin
15 °C
Sâm
12 °C
Dum
13 °C
Lun
13 °C

Curs oficial BNM 19 Octombrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4092 -0.0224
USD 17.3652 -0.0078
RON 4.4524 -0.0083
UAH 0.6571 0.0013
RUB 0.3030 0.0001
Arhivă Radio Chișinău