Referendum anti-Chirtoacă | Unioniștii îndeamnă chișinăuienii la boicotarea plebiscitului

  • 01 Noiembrie 2017 13:18
Referendum anti-Chirtoacă | Unioniștii îndeamnă chișinăuienii la boicotarea plebiscitului

Asociația Obștească „UNIREA - ODIP” şi Mișcarea Unionistă „Sfatul Ţării II” îndeamnă chișinăuienii să nu participe la referendumul local din 19 noiembrie pentru revocarea primarului general Dorin Chirtoacă. Miercuri, 1 noiembrie, într-o conferință de presă la IPN, cele două organizații au anunțat că vor desfășura, până aproape de ziua referendumului, acțiuni de informare a locuitorilor capitalei și de chemare la boicotarea plebiscitului.

Președintele asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bilețchi, a spus că referendumul anunțat este o acțiune a socialiștilor de „acaparare a Chișinăului” și de „vindere Federației Ruse”. El spune că acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de solidaritate și de implicare pentru a putea păstra valorile europene și cele românește în Republica Moldova. „Nu este referendumul dumneavoastră, nu este referendumul Chișinăului, nu este referendumul ce ar avea o miză logică”, a spus Vlad Bileţchi.

Liderului asociației „UNIREA - ODIP” spune că, dacă referendumul va avea sorți de izbândă, în 2018, în loc să fie marcat centenarul unirii, în inima Republicii Moldova socialiștii vor sărbători „Zilele Victoriei”. „Nu trebuie să permitem ca acest obiectiv al lor să fie realizat. Noi suntem mulți, uniți, puternici și putem să transmite un semnal. Nu putem fi făptașii acestei crime”, a declarat liderul „UNIREA - ODIP”.

Președintele Mișcării Unioniste „Sfatul Ţării II”, Nicolae Dabija, a spus că este regretabil faptul că unii primari, în privința cărora s-au adus probe și s-a demonstrat că au furat, sunt la liberate, iar un primar care a schimbat imaginea capitalei, din una rusească – în una europeană, se află în arest la domiciliu. „Pe 19 noiembrie trebuie să stăm cu toții într-un arest benevol la domiciliu, iar la referendum să se prezinte doar dușmanii și trădătorii acestui neam”, a spus Nicolae Dabija.

Cele două organizații anunță că vor desfășura până pe 19 noiembrie, peste tot în capitală, discuții cu chișinăuienii, pentru a-i îndemna să nu meargă la referendum. Totodată, locuitorii capitalei sunt îndemnați să colecteze toate materialele promoționale ale socialiștilor de participare la referendum și să le doneze oamenilor de la ţară care au nevoie să aprindă focul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:1,5 m/s
Mie
17 °C
Joi
19 °C
Vin
20 °C
Sâm
13 °C
Dum
13 °C

Curs oficial BNM 22 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6333 -0.0106
USD 16.7050 0.0309
RON 4.2473 0.0061
UAH 0.6409 0.0031
RUB 0.2685 0.0004
Arhivă Radio Chișinău