Războiul dintre furnizori și marii comercianți continuă

  • 12 Martie 16:18
Războiul dintre furnizori și marii comercianți continuă

Autorităţile continuă să caute o soluţie de compromis în conflictul ce s-a iscat pe piaţa de retail alimentar între furnizorii și comercianții în domeniul produselor alimentare şi autorităţi.

De vină au fost câteva mici modificări la Legea cu privire la comerțul interior, adoptate în grabă de Parlament. Acestea interzic facturarea/re-facturarea serviciilor și taxelor care nu se includ în prețul de achiziției al produselor, limitează termenul de plată pentru produsele alimentare achiziționate de până la 30 zile calendaristice din data recepției produselor, precum și interzicerea returului de produse în cazul în care acestea au fost recepționate conform reglementărilor tehnice în vigoare, scrie mold-street.com.

Ministerul Economiei a prezentat deja operatorilor lanțului alimentar din țară un proiect de lege menit să soluționeze problema. Potrivit ministrului economiei, Octavian Calmîc, scopul documentului constă în eliminarea unor probleme, apărute în relația furnizor-comerciant și a găsi soluții eficiente pentru o perioadă de tranziție la normele europene.

De asemenea la propunerea producătorilor au fost incluse în proiect și unele prevederi ce țin de problema plafonării reducerii comerciale, precum și stabilirea cotei de raft pentru produsele alimentare autohtone.

Şi reprezentanții asociațiilor de comercianți sunt pentru un dialog constructiv cu furnizorii, pentru a crea o structură modernă în domeniul comerțului.

S-a convenit asupra creării unui grup de lucru, care va analiza toate modificările propuse și va veni cu un proiect de lege definitivat pentru a-l înainta spre aprobare Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
19 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:4,1 m/s
Dum
22 °C
Lun
25 °C
Mar
25 °C
Mie
26 °C

Curs oficial BNM 24 Iunie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4283 -0.0000
USD 18.2968 -0.0000
RON 4.4527 -0.0000
UAH 0.7031 -0.0000
RUB 0.3060 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău