Războiul dintre furnizori și marii comercianți continuă

  • 12 Martie 16:18
Războiul dintre furnizori și marii comercianți continuă

Autorităţile continuă să caute o soluţie de compromis în conflictul ce s-a iscat pe piaţa de retail alimentar între furnizorii și comercianții în domeniul produselor alimentare şi autorităţi.

De vină au fost câteva mici modificări la Legea cu privire la comerțul interior, adoptate în grabă de Parlament. Acestea interzic facturarea/re-facturarea serviciilor și taxelor care nu se includ în prețul de achiziției al produselor, limitează termenul de plată pentru produsele alimentare achiziționate de până la 30 zile calendaristice din data recepției produselor, precum și interzicerea returului de produse în cazul în care acestea au fost recepționate conform reglementărilor tehnice în vigoare, scrie mold-street.com.

Ministerul Economiei a prezentat deja operatorilor lanțului alimentar din țară un proiect de lege menit să soluționeze problema. Potrivit ministrului economiei, Octavian Calmîc, scopul documentului constă în eliminarea unor probleme, apărute în relația furnizor-comerciant și a găsi soluții eficiente pentru o perioadă de tranziție la normele europene.

De asemenea la propunerea producătorilor au fost incluse în proiect și unele prevederi ce țin de problema plafonării reducerii comerciale, precum și stabilirea cotei de raft pentru produsele alimentare autohtone.

Şi reprezentanții asociațiilor de comercianți sunt pentru un dialog constructiv cu furnizorii, pentru a crea o structură modernă în domeniul comerțului.

S-a convenit asupra creării unui grup de lucru, care va analiza toate modificările propuse și va veni cu un proiect de lege definitivat pentru a-l înainta spre aprobare Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
13 °C
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,5 m/s
Mie
15 °C
Joi
15 °C
Vin
14 °C
Sâm
15 °C

Curs oficial BNM 17 Octombrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.5313 -0.0914
USD 17.3972 -0.0405
RON 4.4779 -0.0185
UAH 0.6543 -0.0024
RUB 0.3039 0.0016
Arhivă Radio Chișinău