PUN acuză Partidul Șor că ar folosi bani din Rusia pentru campania electorală. Reacția formațiunii

  • 08 Mai 13:40
PUN acuză Partidul Șor că ar folosi bani din Rusia pentru campania electorală. Reacția formațiunii

Partidul Unității Naționale cere anularea înregistrării Reghinei Apostolova în calitate de candidat pentru funcția de primar din partea Partidului Șor, acuzând formațiunea că a utilizat bani proveniți din afara țării pentru a finanța campania.

Partidul Unității Naționale cere anularea înregistrării Reghinei Apostolova în calitate de candidat pentru funcția de primar din partea Partidului Șor, acuzând formațiunea că a utilizat bani proveniți din afara țării pentru a finanța campania. Potrivit liderului PUN, Anatol Șalaru, un cetățean rus ar fi împrumutat unei firme moldo-ruse 200 de mii de lei, care au fost transferați unei companii moldovenești cu aceeași denumire, care, la rândul ei, i-ar fi donat Partidului Șor. Formațiunea ar fi  achitat servicii de publicitate în campania electorală, în favoarea Reghinei Apostolova, susține Anatol Șalaru.

Partidul Unității Naționale le-a solicitat organelor electorale să ceară în instanță anularea înregistrării Reghina Apostolova în calitate de concurent electoral.

Partidul Șor respinge acuzațiile PUN, considerând că se încearcă a fi compromisă campania electorală a Reghinei Apostolova. „Noi vom demonstra la CEC că toate acuzațiile sunt minciuni și vom prezenta dovezi pentru excluderea din cursa electorală a candidatului PUN, care a încălcat grav legislația electorală”, se arată într-un comentariu plasat pe pagina de Facebook a lui Ilan Șor.

Amintim că legislația națională interzice finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale din bani proveniți de peste hotare. În 2014, Partidul condus de Renato Usatîi a fost exclus din cursa electorală din acest motiv, iar la alegerile prezidențiale din 2016 – reprezentanta Partidului Șor – Inna Popenco.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
25 °C
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:3,6 m/s
Vin
21 °C
Sâm
21 °C
Dum
20 °C
Lun
17 °C
Mar
19 °C

Curs oficial BNM 24 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6590 -0.1109
USD 16.7833 0.0461
RON 4.2456 -0.0300
UAH 0.6435 0.0010
RUB 0.2721 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău