Procurorii ucraineni vor deschide un dosar pe numele artistei ruse care va participa la Eurovision

  • 14 Martie 2017 10:54
Procurorii ucraineni vor deschide un dosar pe numele artistei ruse care va participa la Eurovision

La Kiev se dezbate intens decizia controversata a Moscovei de a trimite la concursul internațional „Eurovision-2017” pe cantareata cu dizabilități locomotorii Iulia Samoilova, care a incalcat legile Ucrainei, traversand ilegal granita de stat a Ucrainei în Crimeea.

Presa din Ucraina scrie ca Ministerul de Interne nu a exclus faptul că artista rusă, care se deplseaza într-un scaun cu rotile, ar putea fi trasa la răspundere pentru faptul că a intrat fara viza autoritatilor ucrainene in Crimeea, scrie paginaderusia.ro.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gerașcenko, sustine ca nu are niciun dubiu că selecția candidaților la „Eurovision” a fost efectuata în Rusia „sub controlul strict al Kremlinului”. „Și acolo nu ar fi putut ignora faptul că Iulia Samoilova a fost în turneu în Crimeea ocupata, și, astfel, a încălcat legea Ucrainei”, – a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Interne.

„Această alegere a Rusiei pune Ucraina în fața a două opțiuni, iar fiecare poartă un anumit pericol pentru situația politică și va fi folosita pentru a crea o atmosferă de ură față de țara noastră”, – a continuat Gerașcenko.

Potrivit lui, Kievul poate pur si simplu să nu o lase pe artista rusa sa intre pe teritoriul țării, „pentru încălcarea regulilor privind intrarea pe teritoriul ocupat al Crimeei”, ceea ce inseamna ca ea nu va putea participa la concurs.

„Acesta decizie va fi folosită de către aparatul de propagandă rusesc pentru a inflama spiritele, pentru a declanșa ura împotriva țării noastre, atât pe teritoriul Rusiei cat și în rândul cetățenilor ucraineni din teritoriile ocupate. Vor spune, uitati-va, o femeie cu handicap, cantareata, nu este lasata de Ucraina să reprezinte în mod adecvat Rusia la un concurs european”- a explicat el.

Pe de altă parte, Kievul poate lăsa cântăreața sa intre în țară, dar s-o traga la raspundere „pentru încălcarea frontierei de stat”. „Astfel, vom demonstra ca unde-i lege nu este loc de tocmeala. O lasam sa participe, dar o vom si trage la raspundere pentru încălcarea legislației ucrainene” – a spus Gerașcenko.

„Cred că partenerii noștri occidentali vor trata cu înțelegere o astfel de decizie”, – a rezumat consilierul ministrului de interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
22 °C
Vin
15 °C

Curs oficial BNM 28 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7344 0.0225
USD 16.8534 0.0350
RON 4.2636 0.0029
UAH 0.6443 0.0005
RUB 0.2721 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău