Procuratura va decide în decursul a 30 de zile dacă va deschide o cauză penală împotriva lui Vlad Plahotniuc

  • 13 Octombrie 10:31
Procuratura va decide în decursul a 30 de zile dacă va deschide o cauză penală împotriva lui Vlad Plahotniuc

Procuratura va decide, în decursul a 30 de zile, dacă va deschide sau nu o cauză penală ca urmare a denunțului depus de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, împotriva liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe care l-a acuzat de uzurparea puterii în stat.

Maia Sandu a fost audiată astăzi în calitate de martor. După audieri, președinta PAS a declarat că a reiterat în fața procurorilor faptele pe care le-a prezentat în cadrul denunțului și că este datoria acestora să analizeze faptele și să interogheze și alți martori. Ea spus că este vorba despre acțiuni și declarații făcute în spațiul public referitoare la uzurparea puterii legislative, executive și judecătorești. Maia Sandu a făcut apel și către cetățenii care dețin dovezi că Vladimir Plahotniuc ar fi uzurpat puterea în stat, să depună mărturii la procuratură.

În cazul în care procuratura va refuza să deschidă o cauză penală pe numele liderului Partidului Democrat, PAS va contesta la organul superior al procuraturii, după care va ataca decizia și în instanță, a mai spus Maia Sandu.

Ieri, președinta PAS a fost atenționată de procurori asupra răspunderii penale pe care o poartă, în cazul unui denunț fals, fapt calificat de Maia Sandu ca pe un gest de intimidare, care ar avea scopul de a o determina să renunțe la denunțul depus împotriva liderului democraților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
1 °C
Ceață
Umiditate:72 %
Vint:2,1 m/s

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3450 -0.0498
USD 17.2774 -0.0166
RON 4.3890 -0.0135
UAH 0.6363 -0.0012
RUB 0.2935 0.0016
Arhivă Radio Chișinău