Procuratura, despre audierea Maiei Sandu: Aceasta este o măsură necesară

  • 12 Octombrie 2017 12:58
Procuratura, despre audierea Maiei Sandu: Aceasta este o măsură necesară

Invitarea la audieri este o măsură necesară, care se aplică în cazurile de acest gen, în scopul bunei desfășurări a măsurilor procedurale legale, argumentează Procuratura Generală audierea de astăzi a președintei PAS, Maia Sandu.

Motivația aducerii la cunoștința denunțătorului a prevederilor legale este o măsură obligatorie, nu opțională, se arată într-un comunicat al Procuraturii. Potrivit Codului de procedură penală, persoanei care face denunț sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă, în caz unui denunț intenționat calomnios, mai spun procurorii.  

Maia Sandu, nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunțată, optând pentru o noua audiere în cursul zilei de mâine, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Președinta PAS a fost audiată astăzi la Procuratură unde a fost atenționată despre răspunderea penală pe care o poartă, în cazul unui denunț fals, în legătură cu solicitarea sa privind tragerea la răspundere penală a liderului PD Vlad Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurpare a puterii în stat.

Maia Sandu a calificat această situație ca pe un gest de intimidare, care ar avea scopul de a o determina să renunțe la denunțul depus împotriva liderului democraților.

Amintim că în denunțul depus, la 21 septembrie, la Procuratura Generală, PAS susține că liderul PD și-ar fi însușit puterea în stat în mod ilegal. Deși PD a acumulat la alegeri 15%, a ajuns să controleze în prezent toate instituțiile statului, iar indicațiile privind politicile publice ar veni direct de la Vlad Plahotniuc, potrivit Maiei Sandu.

Anterior, Procuratura a respins o altă plângere a Maiei Sandu împotriva președintelui Igor Dodon, pe care l-a acuzat de trădare de patrie și dezbinare a societății.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
-1 °C
Ceață
Umiditate:92 %
Vint:6,7 m/s
Lun
-3 °C
Mar
-2 °C
Mie
-3 °C
Joi
-3 °C

Curs oficial BNM 18 Martie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4190 -0.0000
USD 16.5369 -0.0000
RON 4.3796 -0.0000
UAH 0.6285 -0.0000
RUB 0.2894 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău