Prezidențiale în Franța | Candidatul centrist Emmanuel Macron denunță atacurile informatice

  • 17 Februarie 17:58
Prezidențiale în Franța | Candidatul centrist Emmanuel Macron denunță atacurile informatice

Emmanuel Macron, candidat centrist pentru alegerile prezidențiale din Franța, a denunțat vineri "atacurile repetate" asupra site-ului său de campanie, care ar fi comise de hackeri dintre care "mulți vin din Ucraina", și de asemenea atacuri din partea mass-media ruse precum Sputnik și Russia Today, informează AFP.

"Alegerile nu sunt trucate, însă am fost ținta unor atacuri repetate, multiple, din partea hackerilor asupra site-ului nostru, există puternice prezumții că multe vin dinspre Ucraina", a declarat fostul ministru al economiei al Franței, fondatorul mișcării "En Marche!" la postul Radio Classique, asigurând că a transmis "dovezi" privind aceste atacuri, scrie AGERPRES.

"Subliniez că mai multe site-uri, Sputnik sau Russia Today, unde sunt mulți jurnaliști francezi a căror orientare politică nu trebuie demonstrată (...), au produs atacuri (...) prin propagarea unii de zvonuri, alții de afirmații destul de defăimătoare care nu fac parte din jurnalismul de bună calitate, ci mai degrabă din cea mai proastă presă de opinie", a adăugat el.

Lunea trecută, secretarul general al "En Marche!", Richard Ferrand, a vorbit despre "sute, chiar mii de atacuri" asupra sistemelor informatice, bazelor de date și site-ul mișcării, denunțând de asemenea "zvonuri de defăimare", răspândite în opinia sa de Russia Today și Sputnik News.

"Mișcarea 'En Marche!' a subliniat atât aceste atacuri pe internet, cât și aceste poziționări repetate ale mass-media identificate, dar și oameni politici ale căror legături cu Rusia sunt cunoscute", a mai spus Macron, fără a preciza la ce oameni politici face referire.

Marți, purtătorul de cuvânt al "En Marche!" a acuzat direct Kremlinul. "Kremlinul și-a ales candidații, Francois Fillon și Marine Le Pen, dintr-un motiv foarte simplu: ei nu doresc o Europă puternică, ei doresc o Europă slabă și prin urmare ei îi promovează pe acești doi candidați în mass-media de stat", a afirmat acest purtător de cuvânt, Benjamin Griveaux.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
11 °C
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1 m/s
Mie
15 °C
Joi
15 °C
Vin
14 °C
Sâm
15 °C
Dum
14 °C

Curs oficial BNM 17 Octombrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.5313 -0.0914
USD 17.3972 -0.0405
RON 4.4779 -0.0185
UAH 0.6543 -0.0024
RUB 0.3039 0.0016
Arhivă Radio Chișinău