Plăcintă cu ciuperci şi smântână

  • 14 Februarie 20:11
Plăcintă cu ciuperci şi smântână

Este o plăcintă care seamănă cu cel mai bun desert grecesc (Portokalopita), nu pentru că ar fi dulce, ci pentru că se prepară cam în acelaşi fel… mai ales partea cu ruptul foilor fâşii-fâşii. Putem deci să îi spunem şi „Ciuperco-Pita”.

Ingrediente:

1 pachet de foi de plăcintă, 400 grame de smântână, 4 ciuperci mari champignon, 1 ceapă albă mare, 4 ouă, sare, piper

Foile de plăcintă, după cum am spus, se rup în fâşii mici. Se bat ouăle întregi şi se amestecă cu smântâna, apoi se amestecă bine cu foile rupte de plăcintă.

Ceapa tocată cubuleţe se căleşte la foc mic, împreună cu ciupercile curăţate şi tăiate felii subţiri (inclusiv picioruşele lor). Se adaugă sare şi piper.

Amestecul de foi de plăcintă plus iaurt plus ouă se pune într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet (pentru cantităţile din reţetă, am folosit două tăvi mai mici de chec). Deasupra se pun ciupercile călite cu ceapă. Se dă la cuptor până se rumeneşte bine.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-2 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:3,1 m/s
Vin
-1 °C
Sâm
-3 °C
Dum
-2 °C
Lun
-3 °C
Mar
-0 °C

Curs oficial BNM 22 Februarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.5090 -0.0325
USD 16.6523 0.0176
RON 4.4000 -0.0056
UAH 0.6168 0.0026
RUB 0.2940 0.0003
Arhivă Radio Chișinău