Parteneriat public-privat în domeniul jocurilor de noroc. Câți bani va câștiga statul

  • 10 August 18:32
Parteneriat public-privat în domeniul jocurilor de noroc. Câți bani va câștiga statul

Guvernul a aprobat condițiile parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea activităților S.A. ”Loteria Națională a Moldovei”, dar și cerințele generale privind selectarea parteneriatului. Potrivit proiectului de hotărâre, se propune:

  • instituirea unui sistem de monitorizare și control riguros a domeniului cu diminuarea impactului social negativ înregistrat până la insituirea monopolului de stat;
  • prevenirea și combaterea jocurilor de noroc neautorizate;
  • diminuarea evaziunii fiscale în domeniul de referință;
  • creșterea veniturilor la bugetul public prin construcția unei afaceri fezabile, generatoare de profit în strictă concordanță cu prevederile legale;
  • protejarea interesului public general și prevenirea dependenței de jocurile de noroc a tinerilor și protecția consumatrilor.

Proiectul de hotărâre prevede atragerea a doi investitori diferiți:

  • dezvoltarea activităților S.A. ”Loteria Națională a Moldovei” din sectorul loteriilor și pariurilor la competițiile/evenimentele sportive, inclusiv prin intermediul rețelelor de comunicații electronice;
  • dezvoltarea activităților S.A. ”Loteria Națională a Moldovei” din sectorul automatelor de joc cu câștiguri bănești, inclusiv prin intermediul rețelelor de comunicații electronice.

În prezent, legislația prevede condiții diferite pentru activitățile din domeniul loteriilor/pariurilor/automatelor de joc, acestea reprezentând afaceri diferite. Durata contractelor va fi stabilită de părți, însă nu va fi mai mică de 15 ani. În urma implementării parteneriatului, vor fi create 680 de locuri de muncă.

Mai mult, din realizarea contractelor de parteneriat public-privat statul va obține atât beneficii directe, cât și indirecte. Astfel, se preconizează următoarele câștiguri.

Detalii pe BizLaw.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
19 °C
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1 m/s
Lun
23 °C
Mar
19 °C
Mie
19 °C
Joi
18 °C

Curs oficial BNM 20 August 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.8733 -0.0000
USD 17.8435 -0.0000
RON 4.5540 -0.0000
UAH 0.6992 -0.0000
RUB 0.3002 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău