Papa Francisc le-a cerut tinerilor să nu mai vorbească la telefonul mobil în timpul mesei

  • 17 Februarie 17:11
Papa Francisc le-a cerut tinerilor să nu mai vorbească la telefonul mobil în timpul mesei

Papa Francisc, care a vizitat vineri în premieră o universitate publică din Roma, a recomandat tinerilor să nu mai vorbească la telefonul mobil în timpul meselor în familie, subliniind că dialogul este antidotul violenței, relatează AFP.

"Când ne aflăm la masă, faptul de a vorbi cu altcineva la telefon este începutul unui război, pentru că nu există dialog", a spus papa, improvizând un discurs de trei sferturi de oră în fața unui public entuziast la universitatea 'Roma Tre', scrie AGERPRES.

"De atâtea ori se uită când se vine acasă să se spună 'Bună ziua', folosind 'Ciao ciao', un salut anonim", a deplâns pontiful argentinian care a constatat că pe stradă este un lucru "normal" să insulți persoane necunoscute.

"Este nevoie să coborâm puțin tonul, să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult", a spus el, remarcând că "dialogul care apropie inimile" constituie cel mai bun "medicament împotriva violenței".

Însoțită de o baie de mulțime entuziastă, vizita intervine în locul celei pe care Benedict al XVI-lea a fost nevoit să o anuleze, în ianuarie 2008 la Universitatea Sapienza din Roma, ca urmare a criticilor unui grup de 67 de contestatari, profesori și studenți anticlericali.

Contestarea a venit din partea profesorilor departamentului de fizică considerând că decizia de a-l invita pe papă contravine laicității. Clasa politică italiană l-a susținut atunci pe papă, condamnând "intoleranța" contestatarilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
0
Umiditate:0
Vint:0 m/s

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3450 -0.0498
USD 17.2774 -0.0166
RON 4.3890 -0.0135
UAH 0.6363 -0.0012
RUB 0.2935 0.0016
Arhivă Radio Chișinău