Obținerea vizei de lungă ședere pentru studiile în România

  • 20 August 20:17
Obținerea vizei de lungă ședere pentru studiile în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că pentru continuarea studiilor elevii și studenții declarați admiși la instituțiile de învățământ din România, în cadrul sesiunii de admitere pentru anul universitar 2017-2018, este necesară obținerea unei vize de lungă ședere pentru studii (viza de tip ”D”).

În vederea obținerii acestui tip de viză, candidații declarați admiși se pot adresa Secției Consulare a Ambasadei, str. Grigore Ureche nr. 2, de luni până vineri, între orele 8.00 -12.00. Nu este necesară programare prealabilă.

Documentele necesare candidaților declarați admiși pentru eliberarea vizei de lungă ședere pentru studii de licență, sunt:

·         formular de viza tip D, completat online la adresa http://evisa.mae.ro, sau descărcat de la adresa http://chisinau.mae.ro

·         pasaport valabil (original şi copie);

·         buletin de identitate în orginal şi copie;

·         2 fotografii color recente;

·         copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei;

·         certificat de naştere (original şi copie);

·         cazier judiciar (original şi copie);

·         asigurare medicală de călătorie pentru o perioadă de 90 de zile (original şi copie);

·         dovada mijloacelor de întreţinere – pentru studenţii admişi la studii fără bursă

Documentele necesare candidaților declarați admiși pentru eliberarea vizei de lungă ședere pentru studii liceale, sunt:

·         formular de viza tip D, completat online la adresa http://evisa.mae.ro, sau descărcat de la adresa http://chisinau.mae.ro

·         paşaport valabil (original şi copie);

·         buletin de identitate în orginal şi copie;

·         2 fotografii color recente;

·         copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei;

·         certificat de naştere (original şi copie);

·         cazier judiciar (original şi copie);

·         declaraţie notarială de la ambii părinţi din care să rezulte că aceştia sunt de acord ca minorul să-şi facă studiile în România (dacă este cazul), original şi copie;

·         declaraţie notarială din partea părintelui care nu însoţeşte minorul în România,din care să rezulte că este de acord ca acesta să se deplaseze în România însoţit de celălalt părinte. Pentru minorii care vor fi însoţiţi de alte persoane decât părinţii (rude de gradul I şi II, relaţie dovesită prin documente), se va prezenta acordul notarial al ambilor părinţi;

·         asigurare medicală de calatorie pentru o perioadă de 90 de zile (original şi copie);

În cazul minorilor, părintele însoţitor sau persoana împuternicită notarial va trebui să solicite o viză de intrare în România, prezentând următoarele documente:

·         formular de viza tip A, B, C, completat online la adresa http://evisa.mae.ro sau descărcat de la adresa http://chisinau.mae.ro. În cazul în care este posesor al pașaportului biometric, nu este necesară viza de intrare în România, fiind suficientă doar o copie a pașaportului biometric);

·         pasaport valabil (original si copie);

·         2 fotografii color recente;

·         copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei;

·         certificat de naştere (original şi copie);

·         copia certificatului de naştere al copilului;

·         asigurare medicala de călătorie (original şi copie);

·         dovada mijlocului de transport (copie după biletul de autocar, tren, avion sau actele autoturismului personal cu carte verde);

·         dovada mijloacelor financiare de întreţinere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:31 %
Vint:5,1 m/s
Mie
22 °C
Joi
21 °C
Vin
17 °C
Sâm
14 °C
Dum
15 °C

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1595 0.0710
USD 17.6483 0.0120
RON 4.6000 0.0144
UAH 0.6756 0.0019
RUB 0.3040 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău