MoldNova | Cum „supraviețuiesc” din salarii deputații de la Chișinău (Revista presei)

  • 06 Octombrie 09:32
MoldNova | Cum „supraviețuiesc” din salarii deputații de la Chișinău (Revista presei)

Revista presei din 6 octombrie 2017

Drumurile Moldovei, locul 128 din 137. Mai proaste decât în Chad sau Nigeria – titrează Mold-street, care face referire  la Indexul Competitivității Globale, al Forumului Economic Mondial. În ultimii 5-6 ani, ţara noastră a beneficiat de alocaţii substanţiale din partea donatorilor externi, pentru reabilitarea drumurilor. În plus şi de la Bugetul de Stat se alocă sume mai mari, decât anterior. Cu toate acestea o mare parte din bani dispar sau nu se reuşeşte utilizarea lor conform destinaţiei”, scrie Mold-street.

Portalul MoldNova relevă cum „supraviețuiesc” din salarii deputații de la Chișinău.  „Deputații din Republica Moldova se plâng că primesc salarii mici și duc o viață fără lux contrar celor arătate în articolele jurnalistice de investigație sau declarațiilor lor de avere. Parlamentarii moldoveni susțin că le este greu să trăiască dintr-un salariu de 8.000 de lei pe lună, deși, ca nimeni alții, pe lângă salariul de bază, aceștia mai primesc alocații de ajutor social, îndemnizații pentru concediul anual, pensii, diurne”.  

„Nici bine n-a început sesiunea parlamentară de toamnă că PSRM vine cu trei proiecte de legi populiste, comentează Evenimentul Zilei. Campania electorală este în plină desfășurare în Republica Moldova, scrie publicația, după ce ieri în plenul Parlamentului, socialiștii au cerut introducerea pe ordinea de zi a trei proiecte de legi cu caracter populist - de majorare a indemnizațiilor la nașterea copiilor, anularea unor taxe, majorarea pensiilor etc”.

Karasin minte! Condiţiile pentru retragerea trupelor ruse au fost îndeplinite în 1992” – susține fostul membru al Comisiei Unificate de Control Ion Leahu, într-un interviu în Jurnal de Chișinău. Comentând declarațiile viceministrului rus de externe Grigori Karasin precum că Federaţia Rusă îşi va retrage trupele din Transnistria doar după crearea unor „condiţii necesare”, expertul atenționează că, „aceste „condiţii necesare” sunt de fapt Memorandumul „Kozak”, prin urmare, atunci când Republica Moldova va accepta umilinţa, vor fi retrase trupele şi muniţiile. Karasin minte, condiţiile pentru retragerea trupelor ruse au fost îndeplinite în 1992, când a fost semnat acordul de la Moscova”, a subliniat Ion Leahu, citat de Jurnal de Chișinău.

Timpul reține că fotoreporterul Constantin Grigoriță a atacat Președinția în judecată, după ce de mai multe ori i-a fost îngrădit accesul la evenimentele publice cu participarea șefului statului. El nu pretinde nici un ban de la instituția prezidențială, ci doar să i se permită să-și exercite meseria – acces la evenimentele de interes public. Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Grigoriță, care a luptat în 1992 pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova, l-a întrebat pe Igor Dodon „Cum poți să te închini în fața agresorului?” după o întâlnire a șefului statului cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol. De atunci, fotoreporterul nu a mai fost lăsat să intre la evenimentele publice cu participarea lui Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
14 °C
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:1,98 m/s
Dum
8 °C
Lun
6 °C
Mar
7 °C
Mie
8 °C
Joi
3 °C

Curs oficial BNM 21 Octombrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.5039 -0.0000
USD 17.3387 -0.0000
RON 4.4644 -0.0000
UAH 0.6544 -0.0000
RUB 0.3011 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău