Marija Pejčinović Burić: Croația susține ferm integrarea europeană a R.Moldova și va pleda pentru extinderea UE

  • 18 Mai 14:59
Marija Pejčinović Burić: Croația susține ferm integrarea europeană a R.Moldova și va pleda pentru extinderea UE

Croația susține ferm procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și va pleda pentru extinderea Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Croației, Marija Pejčinović Burić, care este și președintele în exercițiu al Consiliului de Miniștri al Consiliului Europei, în cadrul întrevederii cu șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi. 

Potrivit unui comunicate la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterale, în special, despre valorificarea platformei Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrarea europeană, care urmează a se întruni în iulie curent la Chișinău, precum și despre prioritățile viitoarei președinții a Consiliului Uniunii Europene. 
Tudor Ulianovschi și-a exprimat interesul în dinamizarea dialogului politic bilateral şi în relansarea vizitelor atât la nivel înalt, cât şi la nivel de ministere de externe. 

La rândul său, omologul croat a evidenţiat caracterul avansat al relaţiilor moldo-croate, reiterând angajamentul şi determinarea pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale și împărtășirea expertizei de integrare europeană.

În contextul discuțiilor privind prioritățile Președinției croate a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, a fost apreciat nivelul parteneriatului bilateral și evocată necesitatea depășirii crizei actuale a Organizației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
21 °C
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,1 m/s
Dum
19 °C
Lun
19 °C
Mar
21 °C
Mie
20 °C

Curs oficial BNM 26 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7119 -0.0000
USD 16.8184 -0.0000
RON 4.2607 -0.0000
UAH 0.6438 -0.0000
RUB 0.2743 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău