Liberalii din CMC ar putea fi șantajați (Revista presei)

  • 16 Iunie 2017 09:42
Liberalii din CMC ar putea fi șantajați (Revista presei)

Revista presei din 16 iunie 2017

Într-un interviu publicat pe Timpul.md, consilierul Ion Ștefăniță crede că liberalii din Consiliul municipal Chișinău ar putea fi șantajați, Chirtoacă - să fie purtat prin judecăți doi ani, iar în acest timp Nistor Grozavu să ajute PD să preia puterea totală în Capitală. Consiliul municipal Chișinău (CMC) nu-și poate continua ședința începută încă pe 18 mai, din lipsă de cvorum. Potrivit consilierului, „este un scenariu bine pus la punct cu scopul de a paraliza executivul și legislativul local. Cred că cineva vrea să preia cetatea”, spune Ion Ștefăniță. El crede că în CMC va fi același scenariu ca și la Parlament, iar la următoarea ședință a CMC se pregătește reținerea a doi consilieri de pe dreapta, care într-adevăr vor fi trași în țeapă, și a altor doi din PSRM, pentru a se demonstra că justiția în RM nu e selectivă”.

Ziarul de Gradă revine la „Vacanţele preşedintelui”. După ce Igor Dodon a publicat pe pagina sa de facebook o fotografie, realizată în avion spre Antalya, ZdG a aflat că familia preşedintelui Igor Dodon s-ar odihni într-un hotel de lux pe malul Mării Mediterane, în Turcia, iar preţul pentru un sejur începe de la 4 mii de euro. Ulterior, şeful statului a calificat drept eronate informaţiile ZdG, adăugând că posibilitatea de odihnă în Turcia a fost oferită familiei prezidenţiale de către consulul R. Moldova în Antalya. Contactată, consulul onorifică a declarat că nu cunoaşte nimic despre vacanţa şefului statului şi nici nu a discutat cu acesta în ultima lună.

Portalul Deschide.md anunță că în Transnistria au loc noi antrenamente militare cu trageri, cu implicarea armamentului ce se află în dotarea așa-numitor forțe armate ale Transnistriei. Publicația amintește că în ultimii doi ani au loc tot mai multe exerciții militare în regiunea transnistreană cu implicarea tuturor unităților: artilerie, pușcași, forțe speciale, lunetiști, geniști, etc. Exercițiile militare ale așa-numitelor forțe armate ale transnistriei se desfășoară pe fundalul intensificării activității Grupului Operativ al Trupelor Ruse în regiune.

Portalul MoldNova scrie despre „O altă Transnistrie – cea de pe Facebook: Putin ironizat, România admirată. Puterea separatistă de la Tiraspol declară în spațiul public că locuitorii din regiunea transnistreană își doresc unirea cu Rusia și trăiesc prost din cauza Chișinăului și a Kievului. Totuși, cele câteva zeci de grupuri de pe Facebook în care locuitorii din stânga Nistrului își pot exprima sincer și liber opiniile arată o altă realitate: aici liderul de la Kremlin, Vladimir Putin este luat peste picior și criticat, iar nivelul de trai din țările vecine, inclusiv România este dat drept un exemplu demn de urmat”, scrie publicația.

MoldNova mai scrie că politicianul Iurie Leancă, președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a fost lăsat în offside de Banca Mondială. Instituția financiară internațională a negat faptul că Iurie Leancă s-ar fi consultat referitor la garanția emisă de Guvern în favoarea Băncii Naționale a Moldovei.

Jurnal de Chișinău reține întâlnirile pe care le-a avut cu omul de afaceri Ilan Shor. Întrebat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova, de câte ori a discutat cu Ilan Shor în perioada când a fost premier, Iurie Leancă a răspuns: „De două ori dacă nu mă înşel. L-am invitat şi la Guvern, atunci deţinea funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie la Banca de Economii şi lucrurile arătau atât de neclare”. Ulterior, acesta revine la acest subiect, de data aceasta însă oferă un alt răspuns: „Am vorbit despre relaţia cu Ilan Shor. Nu am ce ascunde. Ne-am văzut când am fost şi ministru de Externe, când am fost şi prim-ministru. Nu pot acum să vă zic că m-am văzut de trei, de patru sau de cinci ori”. „Deci nu v-aţi întâlnit prin restaurante?” „Nu exclud că am luat şi masa o dată sau de două ori. Şi care este problema?”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chişinău
17 °C
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
15 °C
Vin
10 °C

Curs oficial BNM 22 Aprilie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3170 -0.0000
USD 16.4277 -0.0000
RON 4.3622 -0.0000
UAH 0.6264 -0.0000
RUB 0.2688 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău