La Sinaia a început întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici

  • 12 Septembrie 2017 11:47
La Sinaia a început întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici

La Sinaia a început întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici- prima pe care acest for internaţional o organizează în Europa de Sud-Est.

Experţi în radio şi televiziune din peste 40 de ţări au, astfel, posibilitatea să împărtăşească experienţe şi idei despre modul optim în care se poate face faţă provocărilor specifice acestor instituţii. Ce valori se cer promovate de posturile publice aflăm acum, în direct, de la colega noastră Angela Matei.

Reporter: Ce se întâmplă cu serviciile media publice şi ce rol pot avea sau ar trebui să joace într-o perioadă de prezenţă masivă pe diferite platforme sociale sunt întrebări la care specialiştii încearcă să răspundă în aceste două zile. Se discută despre provocările cu care se confruntă radio şi televiziunea publice, se împărtăşesc atât experienţe, cât şi probleme, dar, mai ales, se caută soluţii, după cum a subliniat directorul general interimar al Radiodifuziunii Române, Georgică Severin.

Prezent la deschiderea reuniunii, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a subliniat rolul important pe care radiodifuzorii publici îl au în contextul actual, cu multe crize în lume şi cu pericolul terorismului care creşte. Este crucial ca media să fie conştientă de acest rol, având în vedere dubla provocare, să obţină informaţii rapid, dar, în acelaşi timp, cu acurateţe. Cât de repede obţii informaţia şi o transmiţi mai departe înseamnă putere astăzi, a punctat şeful diplomaţiei române. La rândul său, preşedintele Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, Paul Philippot, a subliniat că în lumea digitală, provocările la care trebuie să răspundă posturile publice au rămas aceleaşi: să informeze, să educe şi să ofere divertisment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,7 m/s
Dum
18 °C
Lun
17 °C
Mar
20 °C
Mie
20 °C
Joi
22 °C

Curs oficial BNM 26 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7119 -0.0000
USD 16.8184 -0.0000
RON 4.2607 -0.0000
UAH 0.6438 -0.0000
RUB 0.2743 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău