Krasnoselski nu-l mai crede pe Dodon: „Abordările președintelui R. Moldova provoacă confuzii”

  • 12 Octombrie 18:03
Krasnoselski nu-l mai crede pe Dodon: „Abordările președintelui R. Moldova provoacă confuzii”

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pare a fi dezamăgit de deciziile și acțiunile președintelui Igor Dodon.

 Într-un ineterviu acesta a declarat că Dodon nu mai întreprinde pașii necesari pentru apropierea de regiunea transnistreană, chiar dacă a făcut multe declarații în acest sens în cadrul întrevederilor, transmite Realitatea.net.

„Abordările practice ale președintelui Republicii Moldova față de țara noastră provoacă unele confuzii. Deci, personal, am susținut pe deplin dorința lui Igor Dodon de a purcede la un dialog. Am avut două întrevederi, în mod clar acceptate pentru a rezolva problemele specifice ale oamenilor, pentru a evita politizarea inutilă a acestor probleme. Din partea noastră, am făcut primii cinci pași spre partea moldovenească”, a declarat liderul de la Tiraspol. 

Acesta și-a exprimat nefericirea din motiv că în ciuda declarațiilor promițătoare, nu a văzut pași similari din partea lui Dodon. 

„Chiar dacă a făcut promisiuni, pași concreți din partea colegului meu nu am văzut. În schimb, Igor Dodon a sprijinit Guvernul Republicii Moldova în acțiunile de întărire a blocadei Transnistriei prin instaurarea controlului comun cu Ucraina la punctele de trecere a frontierei ucraineano-transnistrene. Mai mult, Igor Dodon a confirmat în mod public că Parlamentul, Guvernul și el au o poziție comună față de Transnistria. După cum știți, Moldova a intensificat măsurile de presiune asupra regiunii transnistrene, fapt ce nu are nimic comun cu stabilirea unor compromisuri sau dialoguri dintre părți. Oare poate o astfel de poziție să exprime sinceritatea scopurilor declarate anterior?!”, a menționat Krasnoselski în cadrul interviului pentru Sng.today

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
0
Umiditate:0
Vint:0 m/s

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3450 -0.0498
USD 17.2774 -0.0166
RON 4.3890 -0.0135
UAH 0.6363 -0.0012
RUB 0.2935 0.0016
Arhivă Radio Chișinău