Keystone Moldova va promova drepturile persoanelor cu dizabilităţi

  • 20 Decembrie 2016 20:02
Keystone Moldova va promova drepturile persoanelor cu dizabilităţi

O reţea naţională nou creată va activa în vederea promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Keystone Moldova a desfăşurat prima Conferinţă Naţională a Auto-reprezentanţilor cu genericul: „Ascultă-mă! Am şi eu ceva de spus”, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, persoanele cu dizabilităţi consideră crucială participarea lor la viaţa comunităţilor din care fac parte. Reţeaua auto-reprezentanţilor este constituită din persoane cu dizabilităţi din diferite regiuni ale ţării şi reprezintă un cadru în care auto-reprezentanţii îşi vor conjuga eforturile în vederea protejării şi promovării drepturilor tuturor persoanelor cu dizabilităţi, mai ales a celor cu dizabilităţi intelectuale.

Reţeaua va avea drept scop să spună societăţii că persoanele cu dizabilităţi au nu doar necesităţi, dar şi drepturi, şi abilităţi. Natalia Cojocaru, coordonatoarea proiectului, a spus că membrii reţelei auto-reprezentanţilor vor face schimb de idei şi experienţe de lucru în domeniul promovării şi protejării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, vor planifica şi vor realiza acţiuni comune pentru a avea un impact mai mare asupra calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi la nivel de ţară, vor lupta pentru a-şi face vocea auzită.

Tamara Andrieş, membră a grupului de auto-reprezentanţi din Făleşti, susţine că persoanele cu dizabilităţi au aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean al Republicii Moldova, însă din păcate, aceste persoane sunt expuse unui risc sporit de marginalizare, abuz, discriminare şi ignoranţă socială.

Conferinţa a finalizat cu semnarea unei rezoluţii privind crearea reţelei naţionale a auto-reprezentanţilor din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
11 °C
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:5,1 m/s
Joi
10 °C
Vin
13 °C
Sâm
16 °C
Dum
17 °C
Lun
16 °C

Curs oficial BNM 18 Martie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2178 -0.0000
USD 19.7835 -0.0000
RON 4.6617 -0.0000
UAH 0.7331 -0.0000
RUB 0.3406 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău