În octombrie începe examinarea cauzei fostului deputat Chiril Lucinschi

  • 12 August 11:09
În octombrie începe examinarea cauzei fostului deputat Chiril Lucinschi

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a stabilit vineri, 11 august, pentru data de 17 octombrie, şedinţa de judecată la care va începe examinarea dosarului în care ex-deputatul Chiril Luchinschi este cercetat pentru presupusă implicare în fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Instanţa a respins cererea avocaţilor, prin care s-a cerut încetarea urmăririi penale a fostului demnitar, transmite IPN.

Corina Stratan, avocata ex-deputatului, a spus că apărarea a solicitat, totodată, instanţei de judecată ca prin intermediul Ministerului Justiţiei să se adreseze autorităţilor jurisdicţionale din Liechtenstein în vederea ridicării unor probe care ar putea susţine poziţia apărării. Şi această cerere a fost respinsă de către instanţa de judecată.

„Considerăm că sunt nişte hotărâri emise neîntemeiat. Noi această cerere, ca să ne adresăm autorităţilor jurisdicţionale din Liechtenstein, am înaintat-o şi în faza de începere a urmăririi penală, la fel a fost respinsă. Doar instanţa de judecată era singura competentă care putea să intervină în situaţia dată în vederea realizării dreptului la apărare”, a declarat Corina Stratan.

Pe 1 august, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat, reținut acum două luni. Potrivit oamenilor legii, informațiile acumulate indică asupra bănuielii rezonabile că numitul, împreună cu trei persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în proporții deosebit de mari. Această infracțiune prevede pentru persoanele declarate vinovate de instanță până la 10 ani de închisoare.

Totodată, fostul deputat este cercetat și pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere ar fi tăinuit calitatea sa de proprietar al unor societăți comerciale despre care se presupune că ar fi fost implicate în frauda bancară, precum și pentru nedeclararea sumelor de bani parvenite pe conturile acestora, care au fost folosiți în scopuri personale pentru achitarea studiilor copiilor săi în străinătate. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6 °C
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Joi
16 °C
Vin
16 °C
Sâm
17 °C
Dum
15 °C
Lun
16 °C

Curs oficial BNM 18 Octombrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4316 -0.0997
USD 17.3730 -0.0242
RON 4.4607 -0.0172
UAH 0.6558 0.0015
RUB 0.3029 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău