Igor Gamrețchi ar putea fi audiat într-o nouă ședință de judecată în dosarul Chirtoacă

  • 14 Februarie 10:21
Igor Gamrețchi ar putea fi audiat într-o nouă ședință de judecată în dosarul Chirtoacă

O nouă ședință de judecată în dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut loc miercuri, 14 februarie, la judecătoria Chișinău, cu sediul Buiucani. Apărarea edilului a cerut din nou recuzarea procurorului și judecătorului de caz. Pe de altă parte, acuzatorul de stat susține că toate solicitările înaintate instanței de Dorin Chirtoacă sunt abuzive și tergiversează procesul. 

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul parcărilor cu plată, a cerut recuzarea judecătorului și a procurorului care instrumentează cazul, pentru că nu ar fi prezentat toate materialele din dosar. El susține că procesul ar trebui să fie încetat și că dosarul a fost inițiat pentru a-l scoate din Primărie.

„Procurorul trebuia să prezinte integral materialele din dosar, dar a spus că refuză să facă acest lucru. Aceasta blochează și mai mult procesul, îl face inutil și fără sens. Dacă o persoană nu poate să vadă toate materialele dosarului, nu poate să se apere. Procurorul susține că eu nu am nicio atribuție la acel dosar din 2015 pentru falsificarea licitațiilor. Dacă nu am nicio atribuție, atunci despre ce foloase poate fi vorba? Învinuiții din acel dosar îmi sunt aduși mei ca martori. Ceea ce este imposibil. Lucrurile sunt absurde și au fost făcute special pentru a mă scoate din Primărie.”

Procurorul care instrumentează cazul, Dumitru Robu, califică toate cererile apărării, inclusiv pe cele de recuzare, drept o încercare de a tergiversa mersul dosarului.

„Este o intenție abuzivă din partea apărării și inclusiv din partea inculpatului de a nu trece la fondul cauzei penale, sunt înaintate argumente neîntemeiate. Abuziv înaintează anumite argumente neîntemeiate precum că la materialele cauzei penale nu se găsesc anumite depoziții. Urmărirea penală a fost legal efectuată, la materialele cauzei penale se găsesc toate probele care, nemijlocit, îl vizează pe inculpat. Urmează în instanță de judecată să fie audiați toți martorii. Urmând astăzi să trecem la fondul cauzei penale și de a-l audia pe Gamrețchi, partea apărării au înainta o cerere de recuzare, neavând argumente au înainta abuziv cereri de recuzare a procurorului și judecătorului.”

În dosarul lui Dorin Chirtoacă urmează să fie audiat în calitate de martor și fostul șef al Direcției Transport și Căi de Comunicații a Capitalei, Igor Gamrețchi, care a fost condamnat la doi ani de detenție cu suspendare în același dosar al parcărilor cu plată. 

Dorin Chirtoacă a fost reținut la sfârșitul lunii mai și s-a aflat în arest la domiciliu aproape șase luni. La începutul lunii noiembrie, instanța l-a eliberat pe Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu și l-a plasat sub control judiciar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
22 °C
Vin
15 °C

Curs oficial BNM 28 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7344 0.0225
USD 16.8534 0.0350
RON 4.2636 0.0029
UAH 0.6443 0.0005
RUB 0.2721 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău