Igor Dodon va strânge, cu ajutorul PSRM, semnături pentru trecerea la o republică prezidențială

  • 09 Octombrie 11:41
Igor Dodon va strânge, cu ajutorul PSRM, semnături pentru trecerea la o republică prezidențială

Săptămâna viitoare, începe campania de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidențială. Președintele Igor Dodon anunță că o decizie în acest sens a fost luată la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, la care a participat și șeful statului, transmite IPN.

„Autoritățile au interzis organizarea unui referendum consultativ – iar noi vom organiza acest referendum în fiecare localitate din țară, pe fiecare stradă, în fiecare curte și în fiecare casă. Împreună cu colegii din PSRM am decis să dăm startul campaniei naționale de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidențială din data de 16 octombrie curent”, a menționat Igor Dodon.

Trecerea la sistemul prezidențial este una din revendicările participanților la protestul organizat de PSRM la 24 septembrie, dată la care urma să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președinte.

Decretul prezidențial cu privire la desfășurarea plebiscitului a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Șeful statului a mai spus că, la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, au fost abordate chestiuni cu privire la acțiunile care vor fi întreprinse în scopul soluționării situației privind blocarea a zeci de inițiative propuse de președinte pentru rezolvarea problemelor sociale ale țări.

Totodată, s-a discutat referitor la „subminarea eforturilor președintelui de a consolida parteneriatul strategic cu Federația Rusă și stabilirea unor noi direcții ale cooperării moldo-ruse”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
0
Umiditate:0
Vint:0 m/s

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2464 -0.0986
USD 17.2471 -0.0303
RON 4.3704 -0.0186
UAH 0.6328 -0.0035
RUB 0.2919 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău