Federica Mogherini | UE mărește cheltuielile pentru contracararea propagandei ruse

  • 14 Noiembrie 15:41
Federica Mogherini | UE mărește cheltuielile pentru contracararea propagandei ruse

Ministrii de externe din UE au aprobat creșterea resurselor pentru contracararea intervenției în treburile interne ale țărilor europene pe care o exercită Rusia, anunta Euractiv.

„Am cerut miniștrilor să sprijine cererea mea de creștere a resurselor umane și financiare pentru a combate propaganda si dezinformarea din străinătate”, a declarat președinta diplomației europene Federica Mogherini, după întâlnirea miniștrilor de externe ai UE.

Potrivit lui Magerini, ea a primit sprijin deplin din partea miniștrilor ei.

„Acum vom începe să verificam dacă miniștrii de finanțe urmeaza instrucțiunile miniștrilor de externe în următoarele săptămâni“, – a declarat ea reporterilor, fără a oferi detalii cu privire la intervalul de timp al acestei inițiative și resursele primite.

Miniștrii au convenit că, după explozia de știri false în timpul alegerilor din Franța și criza din Catalonia, trebuie să se ia măsuri pentru a contracara acest nou tip de amenințare care vine de la entitățile străine cu sediul în Rusia.

Miniștrii au dat „undă verde“, ca răspuns la cererea Parlamentului European de suplimentare a fondurilor pentru a contracara campaniile de dezinformare și de atacuri cibernetice, și să promoveze prezentarea obiectiva UE vecinilor săi in Balcanii de Vest.

Reamintim, Comisia Europeană intenționează să prezinte o strategie de combatere a propagandei și dezinformării în primăvara anului viitor. Pentru pregătirea sa, organul executiv a inițiat consultări publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-3 °C
Ceață
Umiditate:92 %
Vint:1,27 m/s
Joi
0 °C
Vin
1 °C
Sâm
3 °C
Dum
3 °C
Lun
4 °C

Curs oficial BNM 22 Noiembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.5096 -0.1734
USD 17.4900 -0.0736
RON 4.4047 -0.0467
UAH 0.6603 -0.0029
RUB 0.2942 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău