Federica Mogherini | UE mărește cheltuielile pentru contracararea propagandei ruse

  • 14 Noiembrie 2017 15:41
Federica Mogherini | UE mărește cheltuielile pentru contracararea propagandei ruse

Ministrii de externe din UE au aprobat creșterea resurselor pentru contracararea intervenției în treburile interne ale țărilor europene pe care o exercită Rusia, anunta Euractiv.

„Am cerut miniștrilor să sprijine cererea mea de creștere a resurselor umane și financiare pentru a combate propaganda si dezinformarea din străinătate”, a declarat președinta diplomației europene Federica Mogherini, după întâlnirea miniștrilor de externe ai UE.

Potrivit lui Magerini, ea a primit sprijin deplin din partea miniștrilor ei.

„Acum vom începe să verificam dacă miniștrii de finanțe urmeaza instrucțiunile miniștrilor de externe în următoarele săptămâni“, – a declarat ea reporterilor, fără a oferi detalii cu privire la intervalul de timp al acestei inițiative și resursele primite.

Miniștrii au convenit că, după explozia de știri false în timpul alegerilor din Franța și criza din Catalonia, trebuie să se ia măsuri pentru a contracara acest nou tip de amenințare care vine de la entitățile străine cu sediul în Rusia.

Miniștrii au dat „undă verde“, ca răspuns la cererea Parlamentului European de suplimentare a fondurilor pentru a contracara campaniile de dezinformare și de atacuri cibernetice, și să promoveze prezentarea obiectiva UE vecinilor săi in Balcanii de Vest.

Reamintim, Comisia Europeană intenționează să prezinte o strategie de combatere a propagandei și dezinformării în primăvara anului viitor. Pentru pregătirea sa, organul executiv a inițiat consultări publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri * Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
-1 °C
Ceață
Umiditate:92 %
Vint:1,44 m/s
Dum
-7 °C
Lun
-6 °C
Mar
-9 °C
Mie
-7 °C
Joi
-8 °C

Curs oficial BNM 20 Ianuarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7184 -0.0000
USD 16.9234 -0.0000
RON 4.4553 -0.0000
UAH 0.5879 -0.0000
RUB 0.2988 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău