Dorin Chirtoacă: Judecătorul a fost prins la o întreprindere a primăriei cu încălcare și eliberat din funcție

  • 09 Noiembrie 2017 22:40
Dorin Chirtoacă: Judecătorul a fost prins la o întreprindere a primăriei cu încălcare și eliberat din funcție

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au respins cererea avocaților primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, de a-l recuza pe judecătorul de caz, Alexandru Negru.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, magistratul nu ar trebui să se ocupe de acest proces, pentru că anterior ar fi lucrat la o întreprindere a Primăriei și ar fi fost concediat pentru că ar fi comis o ilegalitate. Pe de altă parte, procurorul afirmă că magistratul care judecă dosarul nu a fost concediat în baza unei anchete de serviciu când lucra la Primăria Capitalei.

Consider încheierea drept una legală. Judecătorul Alexandru Negru a fost eliberat în baza unei cereri și nu în baza unei anchete de serviciu”, a precizat acuzatorul de stat, Victoria Furtună.

Dorin Chirtoacă spune, însă, că judecătorul ar fi comis o ilegalitate cât era angajat al unei întreprinderi a Primăriei municipiului Chișinău și că ar vrea acum să se răzbune pe el. Mai exact, Dorin Chirtoacă susține că actualul magistrat ar fi îndeplinit în 2009 mai multe funcții concomitent.

Ancheta a avut loc în decembrie 2009, unele persoane au fost concediate în 2009, altele în 2010. Dânsul a recunoscut încălcarea și a scris cerere de eliberare din funcția. A fost clar că va fi respinsă cererea de recuzarea. Este o decizie părtinitoare și incorectă. Domnul nu are dreptul să judece acest caz. A fost prins la o întreprindere a primăriei cu încălcare și a fost eliberat din funcție. Nu are cum să judece acest caz și ar fi o cauză să se răzbune ”, afirmă Dorin Chirtoacă.

În declarațiile pentru presă, Dorin Chirtoacă s-a referit și la numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar al Capitalei, care s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

Este o încălcare, o butaforie și o anarhie. În acel birou nu poate intra nimeni decât o persoană aleasă de cetățeni. Nu m-am așteptat la această situație. Nicio lege din Republica Moldova nu permite ca un primar interimar să numească un alt primar interimar. Primăria nu are legitimitate în acest moment”, a declarat primarul suspendat.

Dorin Chirtoacă a mai îndemnat oamenii să nu iasă la referendumul pentru demiterea sa, care va avea loc pe 19 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
-4 °C
Ceață
Umiditate:92 %
Vint:1,5 m/s
Lun
-4 °C
Mar
-8 °C
Mie
-11 °C
Joi
-5 °C
Vin
-3 °C

Curs oficial BNM 21 Ianuarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7184 -0.0000
USD 16.9234 -0.0000
RON 4.4553 -0.0000
UAH 0.5879 -0.0000
RUB 0.2988 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău