Dorin Chirtoacă a contestat acțiunile procurorilor împotriva sa

  • 17 Iulie 2017 12:54
Dorin Chirtoacă a contestat acțiunile procurorilor împotriva sa

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a contestat în instanță ordonanța procurorilor cu privire la pornirea urmăririi penale pe numele său, în dosarul parcărilor cu plată.

Dorin Chirtoacă susține că urmărirea penală ar fi început înainte de desfășurarea licitației în proiectul de amenajare a parcărilor cu plată. Potrivit edilului, contestația a fost depusă încă la sfârșitul lunii mai, la scurt timp după ce a fost reținut, dar ședința a fost fixată pentru astăzi.

„Urmărirea penală a început înainte să aibă loc o infracțiune. Chiar în ordonanță este scris că ”vor aranja licitația”, cineva. În cazul în care cei de la procuratură și de la CNA știau că va fi aranjată licitația, de ce nu au venit în ziua licitație s-o oprească, cum nu o dată am avut practica cu executorii judecătorești cu loturile de pământ? De ce timp de un an jumate nu am fost invitat la audieri, nu știu ceilalți colegi: Pentru că, după un an și jumătate, brusc, am devenit pericol public, asta este straniu”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

Ședința de judecată a fost amânată pentru data de 16 august, după ce avocații primarului au cerut prezența în instanță a procurorului care a emis ordonanța de pornire a urmăririi penale, a șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. 

Procurorul Dumitru Robu, care instrumentează cazul, a declarat că ar fi vorba despre un joc al avocaților lui Dorin Chirtoacă. El a mai spus că în scurt timp va fi finalizată urmărirea penală, iar cauza va fi expediată în judecată. 

Amintim că Dorin Chirtoacă este suspectat de trafic de influiență în dosarul legat de parcările cu plată din Chișinău. Edilul pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
3 °C
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,1 m/s
Dum
-3 °C
Lun
-1 °C
Mar
2 °C
Mie
-0 °C
Joi
4 °C

Curs oficial BNM 25 Martie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4049 -0.0000
USD 16.5578 -0.0000
RON 4.3725 -0.0000
UAH 0.6304 -0.0000
RUB 0.2905 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău