Dodon atacă Bucureștiul și promite să lupte până la moarte cu unioniștii (Revista presei)

  • 29 Martie 2017 09:50
Dodon atacă Bucureștiul și promite să lupte până la moarte cu unioniștii (Revista presei)

Revista presei din 29 martie

Dodon a semnat încă un DECRET: „Nimeni nu-l poate ANULA, nici Guvernul și nici Parlamentul”, titrează Ziarul Național. Igor Dodon a semnat, un decret care prevede organizarea unui referendum consultativ pe 24 septembrie curent. La acest referendum, care va costa peste 50 de milioane de lei, ar putea fi puse în discuție patru chestiuni, inclusiv „legea miliardului”, drepturi suplimentare pentru președintele țării, reducerea numărului de deputați și studierea „Istoriei Moldovei” în școli.

Dodon a anunțat că i-a cerut premierul Pavel Filip să inițieze procedura de demitere a ministrului Educației, Corina Fusu, care a semnat o circulară privind organizarea în instituțiile de învățământ a evenimentelor dedicate zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România. Dacă lumea va vota ca președintele să aibă atribuții suplimentare pentru a dizolva Parlamentul, atunci în luna octombrie semnez decretul de dizolvare a Legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a punctat Igor Dodon.

Igor Dodon a amenințat Guvernul că dacă îi va bloca inițiativele va răspunde cu aceeași monedă, scrie Independent. „ Domnul Filip și alții se uită îngust și încearcă să ne dea lecții. Lecții poate să dea la partid, dar în instituția Președinției nu vom permite acest lucru”, a menționat ieri-seară Igor Dodon în cadrul prezentării raportului de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție.

Dodon atacă Bucureștiul și promite să lupte până la moarte cu unioniștii, titrează Deschide.md. Portalul observă că Igor Dodon a ajuns să-i dea lecţii omologului său, președintelui României Klaus Iohanis, sugerându-i să nu se amestece în treburile Republicii Moldova. Totodată, Dodon le-a cerut oficialilor români să recunoască tratatul de frontieră așa cum au recunoscut independența RM. Pe lângă toate, Dodon a promis să lupte cu unioniștii până la moarte. Igor Dodon a declarat în cadrul conferinței de prezentare a raportului de activitate a 100 de zile de la investirea sa în funcție, că nu insistă și nici nu se grăbește să meargă la București pentru a se întâlni cu omologul său, Klaus Iohannis. De asemenea, acesta a anunțat că principalul său obiectiv este lupta cu unionismul.

Din Adevărul aflăm că Igor Dodon se va întâlni pentru a treia oară în mandatul său de preşedinte cu Vladimir Putin. Pe 9 mai va pleca din nou într-o vizită oficială la Moscova, unde va avea o întrevedere inclusiv cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Aceasta va fi a treia întâlnire între cei doi oficiali din anul acesta.

„Pregătiți-vă de alegeri, cam acesta este mesajul președintelui Igor Dodon”, a afirmat într-un interviu pentru Europa Liberă, Nicolae Ngru - editorialistul de la „Ziarul Național” despre ultimele inițiative și declarații ale președintelui Igor Dodon. Potrivit lui Nicolae Negru, pe plan extern intenția lui Igor Dodon este de a îndrepta barca RM spre flancul estic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:38 %
Vint:4,1 m/s
Mie
18 °C
Joi
20 °C
Vin
20 °C
Sâm
13 °C
Dum
13 °C

Curs oficial BNM 22 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6333 -0.0106
USD 16.7050 0.0309
RON 4.2473 0.0061
UAH 0.6409 0.0031
RUB 0.2685 0.0004
Arhivă Radio Chișinău