Deputat de la București: În Parlament, la Guvern, în Președinție există oameni care vor spune DA Reunirii

  • 11 Ianuarie 18:19
Deputat de la București: În Parlament, la Guvern, în Președinție există oameni care vor spune DA Reunirii

Deputatul Eugen Tomac a declarat că la nivelul factorilor decizionali din România există consens în legătură cu unirea cu Republica Moldova, iar acest consens va fi evident într-un moment hotărâtor.

Eu nu am nimic de cerut de la Republica Moldova. Pe mine ce mă interesează este să îi asigur pe cetățenii de dincolo de Prut că în România există un nucleu destul de dur și important care privește cu responsabilitate apropierea de Republica Moldova. Și în Parlament, și în Guvern, și la Președinție, și în alte insituții sunt convins că există oameni care atunci când  lucrurile vor trebui cântăritecu maximă responsabilitate – facem pasul sau nu îl facem? – vor spune DA (…) Din punct de vedere al deciziei există un consens”, a precizat Eugen Tomac în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului” de la postul 10TV.

În viziunea politicianului, temelia consolidării relațiilor dintre România și Republica Moldova este foarte solidă. „Procesul redobândirii cetățeniei române a spulberat multe bariere care au existat între cele două maluri ale Prutului și eu mi-aș dori foarte mult ca în anul 2018, Parlamentul să dea un vot prin care să eliminăm barierele birocratice care există în procesul de redobândire a cetățeniei. (…) Oricine își va dori redobândirea cetățeniei să o poată face fără costuri și efort foarte mare în a aștepta”, a mai spus parlamentarul, completând cu faptul că un proiect de lege în acest sens va fi depus în prima săptămânii a lunii februarie.

Sursa: InfoPrut

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
-4 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:79 %
Vint:1,5 m/s
Mie
-0 °C
Joi
-0 °C
Vin
2 °C
Sâm
3 °C
Dum
0 °C

Curs oficial BNM 08 Ianuarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6070 -0.0000
USD 17.0828 -0.0000
RON 4.4490 -0.0000
UAH 0.6096 -0.0000
RUB 0.2988 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău