Danemarca intenționează să desfășoare soldați la graniță în sprijinul poliției

  • 11 August 2017 18:23
Danemarca intenționează să desfășoare soldați la graniță în sprijinul poliției

Guvernul danez a propus desfășurarea de trupe la unele puncte de trecere a frontierei sale cu Germania pentru efectuarea de controale inopinate, măsură ce urmărește atenuarea presiunii asupra poliției după o creștere bruscă a incidentelor armate în Copenhaga, care ar avea legătură cu bandele infracționale, relatează vineri agenția DPA.

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a declarat vineri presei că șeful poliției naționale și comandantul armatei urmează să analizeze modul cum armata ar putea ajuta și că un nou plan va fi introdus până în septembrie.

Exprimându-se după o reuniune la Aalborg (nord) cu formațiunea sa politică, Partidul Liberal, Rasmussen nu a precizat câți polițiști ar putea deveni disponibili pentru alte activități odată cu desfășurarea de trupe la graniță.

Scopul este de a avea mai multe forțe în cadrul eforturilor de a ține sub control incidentele armate izbucnite în ultimele luni, despre care se crede că ar avea legătură cu reglările de conturi dintre bande infracționale în Copenhaga și în alte orașe ale țării.

''Este absolut inacceptabil ca ele (incidentele) să escaladeze până la un astfel de nivel'', a declarat Rasmussen.Joi, trei incidente armate au avut loc în Copenhaga, fără să se înregistreze victime.

Potrivit agenției daneze de presă Ritzau, șeful sindicatului din poliție, Claus Oxfeldt, se îndoiește de faptul că soldații sunt potriviți pentru efectuarea de controale inopinate la graniță.

În 2016, membri ai Gărzii naționale au fost desfășurați la trei din cele 15 puncte de trecere a frontierei cu Germania pentru a participa la efectuarea de controale inopinate ce aveau drept scop ținerea sub control a afluxului de migranți în Danemarca.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
-4 °C
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:5,1 m/s
Mie
-3 °C
Joi
-3 °C
Vin
-3 °C
Sâm
-4 °C
Dum
-0 °C

Curs oficial BNM 21 Martie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3339 0.0753
USD 16.5343 0.0432
RON 4.3576 0.0162
UAH 0.6284 0.0050
RUB 0.2862 0.0015
Arhivă Radio Chișinău