Consiliul Europei: Victimele terorismului nu trebuie uitate. Guvernele trebuie să acorde mai mult ajutor

  • 19 Mai 2017 22:51
Consiliul Europei: Victimele terorismului nu trebuie uitate. Guvernele trebuie să acorde mai mult ajutor

Miniștrii afacerilor externe din statele membre ale Consiliului Europei au adoptat vineri la Nicosia, în Cipru, noi linii directoare pentru a îmbunătăți sprijinul, informarea și compensațiile acordate victimelor atacurilor teroriste în cele 47 de state membre al organizației paneuropene, potrivit unui comunicat difuzat de CoE.

Asistența de urgență, ajutorul medical, psihologic, social și material permanent, toate gratuite, și de asemenea crearea unor puncte de informare pentru victime, accesul efectiv la lege și justiție și compensații corespunzătoare și în timp util se numără printre măsurile prevăzute de aceste linii directoare stabilite în urma consultării cu victime și asociații pentru apărarea drepturilor acestora.

Consiliul Europei reafirmă necesitatea ca guvernele să aibă un cadru legal și administrativ corespunzător pentru a permite victimelor să beneficieze de aceste măsuri, fără discriminare și indiferent dacă autorul atacului terorist a fost identificat, arestat sau este urmărit.

'Amenințarea cu atacuri teroriste în Europa rămâne acută, dar victimele nu obțin întotdeauna grija și atenția de care au nevoie. Statul trebuie să se adreseze victimelor atacurilor teroriste, nu invers. Guvernele trebuie să facă mai mult pentru a se asigura că victimele terorismului nu sunt uitate și pentru a le ajuta să beneficieze de asistență și compensații', a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Liniile directoare subliniază de asemenea importanța protejării vieții private și de familie a victimelor, a asigurării recunoașterii acestora și a comemorării lor de către societate.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,1 m/s
Lun
17 °C
Mar
19 °C
Mie
17 °C
Joi
22 °C
Vin
15 °C

Curs oficial BNM 27 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7119 -0.0000
USD 16.8184 -0.0000
RON 4.2607 -0.0000
UAH 0.6438 -0.0000
RUB 0.2743 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău