Caraş-Severin: O tânără absolventă de inginerie, din Republica Moldova, îşi expune tablourile la universitatea din Reşiţa

  • 25 Februarie 2017 11:47
Caraş-Severin: O tânără absolventă de inginerie, din Republica Moldova, îşi expune tablourile la universitatea din Reşiţa

Universitatea 'Eftimie Murgu' din Reşiţa găzduieşte expoziţia de pictură, a unei tinere absolvente a Facultăţii de Inginerie şi Management, intitulată 'Iubirea prin culori', care a fost vernisată joi.

'Iată că, într-un oraş aşa mărunţel ca populaţie, poate să facă, în mai puţin de o săptămână, vernisajul a trei expoziţii. Cea de astăzi îi aparţine foarte tinerei artiste plastice, de fapt, inginer de profesie, Irina Chicu, care expune într-o galerie generoasă, cum este cea a universităţii reşiţene, lucrări în maniere diferite, de la grafică simplă, la grafică de şevalet şi la pictură propriu-zisă în ulei, pe pânză şi în combinaţie de materiale pe hârtie şi, respectiv, carton. Din punctul meu de vedere, bănuind că nu e vorba de studii aprofundate în domeniu, ci eventual de o şcoală de artă sau un liceu de artă, nu pot decât să felicit artista pentru dezinvoltura cu care reuşeşte în oricare dintre maniere să se pronunţe', a declarat criticul de artă Ada D. Cruceanu.

De-a lungul anilor de studiu, Irina Chicu, care vine din Republica Moldova, a îmbinat lumea 'exactă' a ingineriei, cu pasiunea pentru artă, participând la organizarea mai multor evenimente cu temă artistică, atât în universitate cât şi în municipiul Reşiţa, pictura şi desenul fiind pasiunile ei de suflet.

'Sunt în anul întâi la masterat, la Managementul afacerilor industriale şi mă bucur că am ajuns la acest moment, când este vernisată expoziţia mea. Tot ceea ce simt eu se află în aceste picturi. Eu am făcut patru ani Colegiul de arte plastice Alexandru Plămădeală, din Chişinău. M-am înscris apoi la academie, însă, am avut ceva probleme cu vederea, aşa încât am venit la universitatea din Reşiţa', a afirmat Irina Chicu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-2 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:3,1 m/s
Vin
-1 °C
Sâm
-3 °C
Dum
-2 °C
Lun
-3 °C
Mar
-0 °C

Curs oficial BNM 22 Februarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.5090 -0.0325
USD 16.6523 0.0176
RON 4.4000 -0.0056
UAH 0.6168 0.0026
RUB 0.2940 0.0003
Arhivă Radio Chișinău