BERD va susține în continuare autoritățile R.Moldova în realizarea proiectelor investiționale de importanță națională

  • 11 Mai 12:00
BERD va susține în continuare autoritățile R.Moldova în realizarea proiectelor investiționale de importanță națională

Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare va susține în continuare autoritățile Republicii Moldova în realizarea proiectelor investiționale de importanță națională, în special a celor din sectorul energetic.

Declarațiile au fost făcute de prim-vicepreședintele BERD, Phil Bennett, și vicepreședintele BERD, Betsy Nelson, miercuri, 10 mai, la Nicosia, la o întrevedere cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului,  în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre implementarea și finanțarea proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România, despre modernizare a Termoelectrica, precum și a Întreprinderii Calea Ferată din Moldova.

Oficialii de la Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare și-au exprimat îngrijorearea față  de nivelul redus  al absorbției de către Republica Moldova a resurselor financiare oferite de BERD Republicii Moldova  - de aproximativ 21% după statisticile anului 2016-  și au solicitat întreprinderea unor măsuri mai eficiente de către autoritățile de la Chișinău pentru depășirea acestei probleme. 

Ministru al Economiei Octavian Calmîc, în calitatea sa de guvernator al Republicii Moldova la BERD, participă la  Reuniunea anuală a Consiliului guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Forumul de Afaceri a oamenilor din domeniul economic, politic și diplomatic, care se va desfășoară în perioada 9 – 11 mai, în Cipru. 

De la înființarea sa în Republica Moldova, BERD a finanțat 115 proiecte în valoare de peste un miliard de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
1 °C
Cer fragmentat
Umiditate:74 %
Vint:2,6 m/s
Sâm
5 °C
Dum
7 °C
Lun
9 °C
Mar
2 °C

Curs oficial BNM 24 Noiembrie 2017

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6185 0.1028
USD 17.4047 -0.0511
RON 4.4286 0.0174
UAH 0.6477 -0.0062
RUB 0.2979 0.0010
Arhivă Radio Chișinău