Ambasadorul R.Moldova la București, Mihai Gribincea, vorbește despre relațiile excelente cu România

  • 27 Ianuarie 13:26
Ambasadorul R.Moldova la București, Mihai Gribincea, vorbește despre relațiile excelente cu România

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gibincea, a vorbit despre relațiile excelente cu România, la un eveniment organizat de ambasadă, cu ocazia turneului Teatrului "Mihai Eminescu" de la Chișinău.

„De mai multe ori am avut ocazia să spun că relațiile dintre Republica Moldova şi România sunt excelente și îmi place să repet acest lucru, pentru că cu adevărat sunt niște relații foarte bune. Avem toată susținerea din partea guvernului român, a autorităților române pentru parcursul european al Republicii Moldova, sperăm foarte mult că această susținere va fi și în continuare”, a spus Mihai Gribincea.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Dan Nicolaescu a declarat că România va sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul său european.

„România acordă sprijin consistent, constant – și va continua să o facă – Republicii Moldova, în special pe calea integrării europene. Noi considerăm că acest proiect strategic este singura cale, singura soluție către prosperitate și către binele cetățeanului din Republica Moldova și în consecință, atât pe linie culturală, cât și pe toate dimensiunile, vă rog să fiți absolut convinși că noi, la Ministerul de Externe, vom face tot ce ne stă în putință ca relația noastră să consolideze și ca Republica Moldova să revină în marea familie europeană, inclusiv din perspectivă culturală”, a declarat diplomatul român.

Declarațiile au fost făcute în aseară la Ambasada Republicii Moldova la București, cu ocazia turneului Teatrului românesc la București, Iași și Chișinău, care va începe de mâine, transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
-7 °C
Cer fragmentat
Umiditate:79 %
Vint:2,6 m/s
Dum
-8 °C
Lun
-11 °C
Mar
-11 °C
Mie
-10 °C
Joi
-2 °C

Curs oficial BNM 25 Februarie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 20.4820 -0.0000
USD 16.6691 -0.0000
RON 4.4005 -0.0000
UAH 0.6156 -0.0000
RUB 0.2936 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău